Spannende handbalcompetitie FIQAS

(Marjon Labordus) Na een week zonder wedstrijd gaat voor de mannen van FIQAS Aalsmeer komende zaterdag de BeNe League weer verder. Afgelopen weekend waren ze vrij omdat tegenstander Bevo een Europacupwedstrijd speelde. Nu staat een uitwedstrijd bij het Belgische KV Sasja op het programma.

De Belgisch/Nederlandse competitie is tot nu toe ongelooflijk spannend: de ploegen zijn aan elkaar gewaagd en wekelijks worden mooie gevechten geleverd. Tot nu toe behaalde FIQAS Aalsmeer drie punten: er werd gelijk gespeeld bij Volendam, een keer (nipt) verloren bij Bocholt en de laatste keer thuis gewonnen van het sterke Hasselt. Tegenstander KV Sasja staat weliswaar onderaan in de League, maar heeft slechts één punt minder dan de Aalsmeerders. Dat zegt wel iets over de krachtsverschillen.

De wedstrijd van a.s. zaterdag in sporthal Sorghvliet in het noord Belgische Hoboken, begint om 20.15 uur.    

Op stage met Oranje
Op maandag 20 en dinsdag 21 oktober komen de Oranje handballers onder leiding van bondscoach Joop Fiege bij elkaar voor een korte trainingsstage. Ook FIQAS Aalsmeer spelers Remco van Dam en Samir Benghanem zijn hiervoor geselecteerd. Er zal worden getraind in het Drentse Zwartemeer, waarna er op dinsdagavond om 19.30 uur een oefenwedstrijd wordt gespeeld tegen het Duitse OHV Aurich.

Na de trainingsstage wordt de selectie bekend gemaakt voor de EK kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Noorwegen op respectievelijk 30 oktober en 2 november aanstaande.

FIQAS Aalsmeer 2 bekert door
De mannen van FIQAS Aalsmeer 2 zijn doorgedrongen tot de eerste ronde van het NHV bekertoernooi. In de voorronde werd donderdag het tweede team van Kras-Volendam verslagen. Bij rust leidden de Volendammers nog met 18-14. Toch was het uiteindelijk FIQAS Aalsmeer dat won: 29-35. De volgende ronde wordt gespeeld in de periode 11-13 november. Binnenkort is de loting.  

Zondag: FIQAS dames naar Borhave
Aanstaande zondag 19 oktober spelen de dames van FIQAS Aalsmeer opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander is dit keer het sterke Borhave. Deze ploeg staat al weken bovenaan en behaalde afgelopen weekend de eerste periodetitel in de Eerste Divisie.

Het zal dus een hele klus worden voor het jonge team van Herman Schaap. FIQAS Aalsmeer staat met zes punten op de zesde plaats. De wedstrijd,  in sporthal ’t Wooldrik in Borne, begint om 14.00 uur.  

Foto: FIQAS Heren 2 wonnen tijdens de bekerwedstrijd (foto Cobi Neeft)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin