Spaaractie RKDES-talenten van start met sportspektakel

“Meneer, mevrouw, mag ik uw sportplaatjes?” Die vraag hoor je sinds afgelopen zaterdag weer volop in winkelcentrum Kudelstaart. Sinds zaterdag is het weer sportplaatjes sparen en dit keer kun je de lokale voetbal- en handbaltalenten verzamelen.

Zaterdag was de officiële aftrap en vele kinderen waren met hun ouders naar het winkelcentrum gekomen om dit mee te maken. Voorzitter van het Jeugdvoorzitter van RKDES, Gerard Zuidgeest, had de eer om het eerste verzamelalbum te overhandigen aan wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg, die er blij mee was.

JOGG-sportspektakel
De sportplaatjesactie van RKDES werd gelanceerd in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en het was het eerste sportevenement waar JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) aan gekoppeld was. “Ik ben verheugd dat zoveel jongeren op dit sportspektakel af gekomen zijn,” aldus de wethouder en groot RKDES-fan. “Als JOGG-gemeente willen we het probleem van overgewicht bij jongeren aanpakken en dit soort evenementen lenen zich hier prima voor.” Voorlichting over gezond eten en drinken en veel gaan sporten is de insteek. “Dit doen we door het organiseren van sportevenementen en langs scholen en sportclubs te gaan.”

Na het officiële deel konden de kinderen ‘los’ gaan met de spelletjes. De handbalsters lieten zien hoe hard je kan gooien bij de snelheidsmeting en de voetballende jeugd wist zich goed te vermaken in de Panna-veldjes. Sportservice Haarlemmermeer zorgde er samen met de RKDES-jeugdscheidsrechters voor dat alles sportief en goed verliep.

Showvoetbalshow
Verder waren er een Panna en freestyle voetbal-demo en clinic. En als klap op de vuurpijl wist Europees kampioen Panna, Mo Boutake, jong en oud te vermaken met een wervelende voetbalshow vol trucjes. Wie weet worden sommige trucjes nog weleens terug gezien op de velden van RKDES.

De plaatjes zijn nog tot 28 maart te verkrijgen bij de meeste winkels in het winkelcentrum Kudelstaart. En verschillende winkeliers doen acties rond de RKDES-sportplaatjes. 

Foto's: Wethouder Ad Verburg (midden) ontvangt eerste RKDES-verzamelalbum uit handen van voorzitter Frans Kuipers (links) en jeugd-voorzitter Gerard Zuidgeest. Er was veel belangstelling voor het sportspektakel. Europees kampioen Panna daagt RKDES-talentje uit. (foto's gemeente en RKDES) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel