Slordig VZOD wint nipt met 14-13

In een bijna uitverkochte Proosdijhal won VZOD zaterdag met 14-13 van Aurora. De Kudelstaartse middenmoter had het zich gemakkelijker kunnen maken, maar speelde slordig en was matig in de omschakeling.

Tot de rust, die inging met 5-6, ging het gelijk op. Om en om scoorden de teams. VZOD slaagde er niet in de attente Haarlemse korfballers op de knieën te krijgen. Pas na rust kwam er voor het eerst een marge van twee goals, bij 9-7. Good-old Martijn Vervark nam in deze fase zijn team op sleeptouw. Toch slaagde Aurora er opnieuw in gelijk te komen. Er werden aan weerszijden de nodige kansen gemist en de spanning bleef.

Tien minuten voor het eind, op een belangrijk moment in het duel, bracht Nils van Os het verschil weer op twee punten, 11-9. Drie minuten later zorgde Josine Verburg voor 12-9. Was het over en uit? Een paar minuten later kwam nummer 13 voor VZOD. Het kon niet meer misgaan, ook niet na 13-11. Het werd door Eric Spaargaren 14-11. Maar in de laatste minuten maakten de Kudelstaarters het zich nog knap lastig, door Aurora weer dichterbij te laten sluipen. Tot 14-13. Toen klonk het laatste fluitsignaal. 

Bron: Hein van Leeuwen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel