Slechte eerste helft nekt VZOD

Afgelopen zaterdag trad VZOD/FIQAS thuis aan tegen koploper en kampioenskandidaat Twist. Al vanaf het begin van de wedstrijd liepen de Kudelstaarters achter de feiten aan en wisten dat niet meer recht te zetten. De 21-15 nederlaag viel uiteindelijk nog mee.

Twist heerste vrijwel de gehele wedstrijd in de korfzone waarbij VZOD er niet aan te pas kwam. Met een achterstand van 2-9 werd de rust ingegaan en konden de spelers een donderspeech van trainer Loef verwachten.

In de tweede helft lukte het om uit een ander vaatje te tappen en werd er meer strijd geleverd. Dit resulteerde in een gelijk opgaand duel waarbij VZOD en Twist er beiden lustig op los scoorden en er ook voor het pubiek een mooie wedstrijd van maakten.

Toch konden de Kudelstaarters de spanning niet echt meer terug brengen. Met een eindstand van 15-21 werd er afgefloten.

Volgende week zaterdag speelt VZOD uit tegen VIOS in Willemstad. Het is  de laatste veldwedstrijd voordat de zaalcompetitie gaat beginnen.