Slecht weekend voor FC Aalsmeer

FC Aalsmeer beleefde weinig plezier aan het eerste voetbalweekend na de winterstop. Zowel de zaterdag- als de zondagafdeling van de roodgroenen leden verlies. Het meest pijnlijk was de nederlaag zondagmiddag aan de Beethovenlaan van de formatie van Marco Bragonje. De trainer van de derdeklasser, die onlangs heeft aangeven de club te verlaten, zag langs de kant met afgrijzen hoe zijn ploeg door het ijs zakte tegen het belofteteam van DIOS.

De koploper in groep Q had het jeugdteam naar de Beehovenlaan gestuurd omdat de hoofdmacht nog in Barcelona verbleef voor een vierdaagse trip. Wie dacht dat het daarom voor FC Aalsmeer een makkelijk middag zou worden en de sterke serie van drie gewonnen duels zou doortrekken, kwam heel bedrogen uit. De thuisclub werd door het juniorenteam te kijk gezet met ruim anderhalf uur voetballes. Soepeltjes werden de Aalsmeerder dol getikt en om de oren geslagen met vijf goals waarvan bij enkele de defensie van de roodgroenen haast professioneel uit elkaar werd gereten.

'Ik schaam mij diep'
Na een 0-1 ruststand mocht de thuisformatie nog de hoop koesteren dat in het tweede bedrijf de slag op conditioneel vlak gewonnen kon worden. Het kwam er niet van, het jeugdelftal van DIOS bleef fier overeind en haalde met 5-2 een verdiende zege binnen. Bij FC Aalsmeer zorgden treffers van Remi Pasternak en Jeroen Ezink (penalty) voor nog enig weerwerk. Trainer Bragonje maakte na afloop een aangeslagen indruk over het smadelijke verlies. “Ik schaam mij diep.”

Met nog drie duels te spelen lijkt FC Aalsmeer veroordeeld tot het vechten van lijfsbehoud in de degradatiegroep die eind februari zal starten.

Eenvoudige winst RKDES
RKDES daarentegen heeft de kansen om toe te treden tot de promotiegroep (eerste zes teams ranglijst) te hebben vergroot. De derdeklasser uit Kudelstaart vervolgde de competitie met een 4-1 zege in Hazerswoude tegen laagvlieger tegen Bernardus. In de eerste helft bracht Roy Endhoven, ditmaal spelend op het middenveld, RKDES op voorsprong. Na de 1-1 gelijkmaker van de thuisclub schoot Indy van Koert nog voor rust de 1-2 in de touwen.

Dorpsderby
Na de pauze stelde de ploeg van Kiri Kalaitzis de winst definitief veilig. Mano van Veen, die in Hazerswoude de spitspositie had overgenomen van Lars Winters,  en Indy van Koert (zijn tiende goal in de competitie) bepaalden de eindstand op 1-4. Door afgelastingen en eerder uitgestelde duels stijgt RKDES naar de tweede plek in groep Q. Enigszins vertekenend dus, zaak voor de Kudelstaarters laatste twee wedstrijden zonder schade door te komen. Volgende week eerst Van Nispen, zeven dagen later de dorpsderby tegen FC Aalsmeer.

Derde verlies op rij
Eersteklasser FC Aalsmeer zit in een moeilijke periode. Mede door veel blessures in de selectie heeft de ploeg van Cor van Garderen de laatste duels moeite punten te veroveren. In Broek op Langedijk liep de zaterdagformatie tegen het derde verlies op rij aan. Tegen het hoger geplaatste BOL kwamen de bezoekers wel eerste op voorsprong door een treffer van Martin Campbell. Kort daarop de gelijkmaker en de voorsprong voor BOL waarbij de defensie van de Aalsmeerders niet vrijuit ging.

Centrumspits Chelton Linger bepaalde de ruststand op 2-2 door uit een voorzet de bal heel mooi in de touwen te knikken. In het tweede bedrijf een minder enerverend schouwspel. BOL nam steeds meer het voortouw en pakte verdiend de leiding. In de laatste tien minuten met een extra aanvaller poogde FC Aalsmeer de zaak alsnog recht te trekken. Twee goede kansen leverde dat de bezoekers op, sterk ingrijpen van de BOL-doelman en door het ontbreken van enig geluk bleef de 3-3 uit.

FC Aalsmeer is na de zesde seizoensnederlaag gezakt naar de tiende positie op de ranglijst, vijf punten afstand tot de gevarenzone. In 1A degradeert er één team rechtstreeks. Nummer twaalf en dertien spelen nacompetitie. Oppassen dus voor FC Aalsmeer dat moet hopen dat de lappenmand snel leegraakt. Aanstaande zaterdag thuisduel tegen Zwaluwen'30, tenzij de weersomstandigheden roet in het eten gooien.

Tekst Klaas Leegwater, voetbalinaalsmeer.nl

Foto's: beelden uit de wedstrijd FC Aalsmeer Zondag tegen DIOS (boven:) Sten Piet heeft het moeilijk tegen de jeugdspelers uit Nieuw Vennep, (onder:) Jeroen Ezink zorgde voor een lichtpuntje door een penalty raak te schieten. Foto's Jaap Maars

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin