Sfeervolle ambiance gaf VZOD vleugels

Na het verlies van vorige week tegen Triaz in Amsterdam, voelde VZOD de hete adem van de achtervolgers in de nek. De voorsprong van de koploper in de derde klasse was tot twee punten geslonken. Afgelopen zaterdag kon KIOS langszij komen. Ternauwernood wist VZOD in eigen huis de winst veilig te stellen en vergrootte daarmee de voorsprong in de titelrace.

Waar de Kudelstaartse voetballers (RKDES) moet vrezen voor degradatie, houden de korfballers de sportieve eer van het dorp hoog. Ze staan fier bovenaan en lieten ook zaterdag weer zien dat ze heel diep willen gaan om op die plek te blijven.
 
Beloond
De publiciteitsmachine had zijn doel niet gemist: er was veel publiek op de topper afgekomen. Ook de kersverse sponsor Rob Geleijn van FIQAS was met zijn echtgenote van de partij. De aanwezigen werden met een spannende pot korfbal beloond voor hun komst. De jeugd van de club liet zich flink horen met toeters en aanmoedigingen.
 
Brutaal
Het duurde wel even voordat de thuisclub de spanning van zich had afgeworpen. De Vennepse bezoekers namen brutaal een voorsprong en VZOD miste in de beginfase een strafworp. VZOD kwam na een 1-3 achterstand toch weer terug en bleef de tegenstander op de hielen zitten.
 
Strafworpen
Dat er veel strijd werd geleverd was boeiend voor het publiek. Het resulteerde ook in veel strafworpen, beslissingen waar weinig op viel af te dingen. VZOD varieerde met spelers die de strafworpen namen. Zowel Eric Spaargaren als Thomas van der Zwaard mochten doeltreffend aanleggen deze middag.
 
Bevlogen
KIOS liep verschillende malen uit tot een verschil van twee treffers maar VZOD wist even zovele malen terug te komen. Vanaf het moment dat de ploeg dankzij een bevlogen Martijn Vervark was terug gekomen van van 8-10 naar 10-10, waren de rollen omgedraaid. VZOD kreeg vleugels en kwam via Alyssa te Riele en Bart  Verheul zelfs op 12-10 voorsprong.
 
Zenuwen
Toen brak de zenuwslopende slotfase aan waarin KIOS het verschil tot één treffer terug bracht. Toen Vervark onreglementair werd gestuit, was het bij de stand 12-11 opnieuw een strafworp. Als die er in ging, was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Van der Zwaard hield de zenuwen in bedwang en scoorde feilloos. Toch maakte KIOS het nog spannend door twee minuten voor tijd de 12-13 te scoren. De tijd tikte in het voordeel van VZOD dat de wedstrijd kundig uitspeelde. De uitbarsting die volgde was een voorproefje van een mogelijk kampioenschap. Hoewel dat nog niet werd genoemd. “We gaan eerst op naar de volgende finale,” sprak coach Frits Visser na afloop, daarmee doelend op de tegenstander van volgende week. Dan wacht nummer vier van de ranglijst, Atlantis in Mijdrecht.
 
Foto's Jaap Maars (AV) zie ook de gallery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin