Sensationele bekerwinst FIQAS op Hurry Up

[Klaas Leegwater]  FIQAS Aalsmeer bereikte gisteravond de halve finales van het bekertoernooi door het Drentsche JMS/ Hurry Up  op sensationele wijze uit te schakelen. In de sfeervolle Concrete People Arena in Zwartemeer haalden de Aalsmeerders met een formidabele eindspurt de 21-22 winst binnen.

Tien minuten voor tijd keek de ploeg van Rene Romeijn nog tegen een 19-14 achterstand aan. Uit bijna verslagen positie knokte FIQAS zich uitstekend, drie doelpunten op rij, terug in de wedstrijd. Met nog vijf minuten op de klok was het verschil teruggebracht tot 19-18, waarna door scores over en weer de tussenstand met nog ruim een minuut te spelen 21-21 werd.

Extra veldspeler
Twintig seconden voor tijd dacht de thuisploeg door een verdedigende fout van FIQAS een strafworp te krijgen. De twee arbiters zagen echter een aanvallende fout. Balbezit FIQAS dus. Direct vroeg Romeijn een time-out aan, wisselde doelman Gaby Birjovanu voor een extra veldspeler, de geslepen Djordje Stevanovic.

In de daarop volgende Aalsmeerse aanval scoorde  Lars van Wijk op aangeven van Wai Wong de winnende treffer. Met nog vijf seconden speeltijd blokkeerde Stevanovic opzettelijk een speler van Hurry Up. Rood voor de invaller, maar wedstrijd was gespeeld. Voor de vierde achtereenvolgende maal knikkerde de Aalsmeerders de Drentenaren uit het bekertoernooi.

Inhaalrace
Vanaf het begin ging de wedstrijd in Drenthe gelijk op. De marge kwam geen enkele keer boven de twee scores, waarbij FIQAS, gisteren zonder de geblesseerde Samir Benghanem, tweemaal de leiding nam.

Na een 9-8 ruststand liep Hurry Up vanaf halverwege het tweede bedrijf weg naar 19-14. Na de  nederlaag (30-23) in de nacompetitie van ruim twee weken geleden leek een nieuw verlies in Zwartemeer in de maak.  De inhaalrace van FIQAS  maakte alles anders.

Hartstikke blij
“Een geweldige prestatie, ik ben hartstikke blij,” reageerde de opgetogen trainer-coach René Romeijn na de wedstrijd telefonisch. “Ik voelde ons geen moment verslagen. Dit zat echt in de wedstrijd, het kon alle kanten op. Anders dan in sommige voorgaande duels hielden we nu het koppie erbij. We hebben geleerd. Op naar de halve finale.”

De overige kwartfinales worden vandaag en morgen gespeeld. Aanstaande zondag speelt FIQAS voor de nacompetitie in de Bloemhof tegen Red-RagTachos.