Schoonspringers gaan los in Oosterbad

Door: Arjen Vos. (Bevat video)De oproep om deel te nemen aan de schoonspringclinic in het Oosterbad had zijn gewenste uitwerking. Twee keer een volle bak wat inhield dat tientallen liefhebbers van salto’s en andere buitelingen afgelopen zaterdag helemaal los konden gaan op de duikplanken en op de ‘Russian Swing’, een lanceerschommel geleend van het befaamde stuntteam van Hammy de Beukelaer.

De organisatie was in handen van Indoor Cliff Diving en Spring is in the Air. Melvin Dokter, trampolinespringer en -trainer bij Omnia, en Sebas van Baarsen gaven de clinic vol enthousiasme en schroomden niet om de geheimen achter hun skills en tricks te delen met de deelnemers waarvan de meeste een voorliefde bleken te hebben voor free-running, trampoline- en schoonspringen.

De enige Russian Swing die in Nederland te vinden is werd aan de rand van het bad geplaatst waarna de durfals zich door de medewerkers van de organisatie lieten ‘afvuren’. Vele salto’s, hele en halve schroeven, barani’s en andere oefeningen werden door de deelnemers uitgeprobeerd. Na enig oefenen werden de sprongen steeds hoger, uitbundiger en de landingen zachter. Behalve dan wanneer er voor gekozen werd met een bommetje te eindigen…

De organisatie en de deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Foto’s en film Arjen Vos

Lees vorig bericht

Weerstand tegen Hogenboom vakantiepark Uiterweg

Lees volgend bericht

Cultuur snuiven of wandelavontuur? Travelley regelt het


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *