Schoolvolleybalteams knokken tot einde

Afgelopen zaterdag werd door volleybalvereniging Oradi/Omnia het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi georganiseerd. Veertig teams van acht scholen uit Aalsmeer en Kudelstaart waren naar de Proosdijhal in Kudelstaart gekomen om de strijd met elkaar aan te gaan.

Van tevoren hadden een aantal scholen zich al goed voorbereid op het toernooi door de kinderen tijdens de gymlessen kennis met volleybal te laten maken. Jeugdtrainer Frits van der Zee had bij veel klassen een clinic gegeven en sommige kinderen hadden met de JeugdSportPas trainingen gevolgd bij Oradi/Omnia.

Rode blosjes
’s Ochtends kwamen de kinderen uit groep 4 in actie. Zes teams van zo’n veertig jongens en meisjes deden hun best voor de bekers en medailles, die al uitgestald op ze stonden te wachten.

Bij deze jongste kinderen werd het spel iets eenvoudiger gespeeld door de bal te laten vangen en terug over het net te laten gooien. Het publiek genoot van het gehups en gespring van de kinderen, die met rode blosjes en veel te grote schoolshirts op het veld stonden.

Wethouder Gert Jan van der Hoeven van sport was gekomen om de prijsuitreiking te verzorgen. Hij mocht de beker en wisselbeker uitreiken aan en de gouden medailles omhangen bij het team 'De Gooiers' van OBS Kudelstaart. De tweede plek was voor 'De Volleykanjers' van basisschool De Brug en 'De Antonius Smashers' van de Antoniusschool gingen met brons naar huis.

Serieuze strijd
In de middag kwamen de grotere kinderen aan de beurt. 175 kinderen verdeeld in 34 teams uit de groepen 5/6 en 7/8 mochten na de warming-up strijden om de eerste plek. De wedstrijden werden in 3 poules gespeeld waarna er kruisfinales volgden. De beste 8 teams gingen door naar die finalewedstrijden. De uitkomst bleef tot het einde spannend. .

Bij groep 5/6 werden de kruisfinales overtuigend gewonnen door 'De Oosttoppers' en 'De Oostsmashers' van de Oosteinderschool. De jongens en meiden moesten in de finale onderling uit gaan maken wie de sterkste was. Uiteindelijk waren dat 'De Oostsmashers', die sterker waren dan hun schoolgenoten.

Bij groep 7/8 kwam 'De Brug 1' eenvoudig door de kruisfinale. In de andere wedstrijd wonnen 'De Volleyspetters' van de Oosteinderschool nipt van 'De Blokkers' van OBS Kudelstaart. Het goud én de wisselbeker gingen naar basisschool De Brug. Het zilver was voor 'De Volleyspetters' van de Oosteinderschool en het brons voor 'De Zuidooster Volleygirls' (door een ´tactische´ omzetting bestond dit team merkwaardig genoeg uit allemaal jongens) van de Zuidoosterschool. Zij wonnen de strijd van 'De Blokkers'.

Winnaars naar Zwaag
Aan het einde van de middag was de wethouder weer aanwezig om ook de grote kinderen hun prijs te overhandigen. De organisatie is hem en de vele vrijwilligers erg dankbaar. Tussen de finalisten en de uiteindelijke prijswinnaars waren een flink aantal Oradi-jeugdleden.

De winnaars van het toernooi mogen zich gaan bewijzen op 23 april in Zwaag bij het Provinciaal Kampioenschap. De Oosteinderschool en OBS Kudelstaart komen in ieder geval uit op dit toernooi.

Meer foto’s van het toernooi zijn te bekijken op de Oradi/Omnia-website.

Foto boven: wethouder Gert Jan van der Hoeven temidden van prijswinnaars; midden: het bronzen team 'De Antonius Smashers'; onder: OBS Kudelstaart in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel