Schoolvoetbal trapt af met burgemeesters

Gisteravond op de velden van FC Aalsmeer was de aftrap voor het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Kinderburgemeester Hannah verrichtte deze symbolische handeling samen met haar iets oudere collega Gido Oude Kotte. Voordat het duo het balletje liet rollen, ondertekenden de twee een verklaring waarmee zij aangaven achter een gezonde levenshouding te staan. Jongeren Op Gezond Gewicht, ook tijdens het schoolvoetbal. 

Gedurende de hele week wordt door bijna 200 teams, bestaande uit kinderen uit de groepen drie tot en met acht, gestreden om de eer van de school. Maar liefst 1500 kinderen hebben zich dit jaar voor het toernooi aangemeld.

Promotie
Het toernooi wordt jaarlijks afwisselend georganiseerd door één van de twee voetbalverenigingen die de gemeente Aalsmeer rijk is. Dit jaar is FC Aalsmeer weer aan de beurt.

Doel van dit toernooi is om de schooljeugd kennis te laten maken met de voetbalsport maar vooral een sportieve en gezellige week te bezorgen. Uiteraard zien RKDES en FC Aalsmeer ook graag dat het toernooi een promotie is voor de voetbalsport en dat de jeugd zich zal aansluiten bij een van de verenigingen. 

Graag op de fiets
In verband met de beperkte parkeergelegenheid rond het sportcomplex wordt supporters gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Auto’s mogen uitsluitend op de daarvoor aangegeven plaatsen worden geparkeerd.

Fotograaf Jaap Maars en viedograaf Laurens Niezen legden de eerste wedstrijdavond vast. Een impressie daarvan is te zien onder de advertentie van Antenna. Het filmpje is te vinden op onze Facebookpagina.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin