Schoolvoetbal: de bal rolt weer

Pittige duels tussen de meiden van OBS Kudelstaart en Triade

Door: redactie. Vrijwel gelijktijdig met het EK voetbal in Duitsland, ging deze week het schoolvoetbal van start. Deze keer op de Kudelstaartse velden van RKDES. Gisteren was de aftrap voor de eerste wedstrijden.

De mascottes zijn afgestoft, de voetbalschoenen schoon geborsteld, scheenbeschermers geleend van broer, zus of andere familieleden en wie over een erg fanatieke coach beschikt heeft mogelijk zelfs met zijn of haar team al wat trainingssessies achter de rug. Want de eer van de school hoog houden, daar is het deze week om te doen.

Parkeren
Dat er dit jaar weer in Kudelstaart gevoetbald worden gehouden en de wedstrijden al om 17 uur beginnen betekent dat voetballers en toeschouwers vroeg op pad moeten om er op tijd ’te staan’. Dat zorgt voor heel wat parkeerdruk rondom het sportcomplex aan de Wim Kan Dreef. Uiteraard wordt gestimuleerd zoveel mogelijk op de fiets te komen maar er zullen er niet veel zijn die vanuit Aalsmeer-Oost of Centrum op de pedalen stappen. Wellicht is een (pendel)bus een idee. Nu stonden de auto’s tot ver buiten de buurt van het sportpark geparkeerd.

In totaal nemen negen basisscholen het deze week tegen elkaar op. Met bijna 1200 deelnemende kinderen is het een van de grootste sportevenementen van het jaar. AalsmeerVandaag doet net als ieder jaar verslag van de verrichtingen op het veld. In foto’s en films.

(Foto’s: Jaap Maars, film: Sjors Rijkmans, zie ook de galerij onder de advertentie van Meer voor Fietsen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin