Scholieren proeven via Jeugdsportpas aan atletiek

De afgelopen weken konden kinderen van de Aalsmeerse en Kudelstaartse basisscholen op een laagdrempelige manier kennismaken met atletiek. Mede dankzij Sportservice Haarlemmermeer en de Jeugdsportpas was dit voor de jeugdige atleten de uitgelezen kans om te zien of ze wekelijks trainen op de atletiekbaan in de Sportlaan zien zitten.  

De afgelopen vier dinsdagen in april trainde er een grote groep kinderen mee bij AV Aalsmeer. In een speciaal samengesteld programma kwamen bijna alle onderdelen van atletiek aan de orde.

Vol enthousiasme
Vol enthousiasme werd er hard gelopen, gesprint, horden gelopen, bal geworpen, met kogels gestoten, in de verspringbak gesprongen en aan hoogspringen gedaan. Uiteraard ontbrak ook de estafette niet in deze trainingen.

Speciaal voor deze trainingen werden er extra trainers ingeschakeld om de leerlingen uit de groepen drie tot en met acht in verschillende aparte groepen extra aandacht te geven.

De trainers hopen dat zij zo enthousiast zijn, dat ze besluiten vaker mee te komen trainen op de dinsdag- en donderdagavonden. Anderen zijn natuurlijk ook van harte welkom om een aantal keer mee te doen en te zien of atletiek wat voor ze is.

Meer informatie is te vinden op de website van AVA Aalsmeer.

Foto's: er werd tijdens de Jeugdsportpas-trainingen enthousiast meegetraind (foto AVA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel