Scholieren bloedfanatiek voor handbaltrofee

Afgelopen zaterdag werd er flink gestreden tussen de ruim dertig schoolhandbalteams in sporthal De Bloemhof. In de ochtend kwamen de jongere kinderen aan de beurt van de groepen drie tot en met vijf van alle basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart. Soms was het nog lastig om een bal goed te vangen en te gooien, maar het spelletje werd enthousiast gespeeld.

In de middag kwamen de grotere kinderen van de groepen zes tot en met acht in het veld. De strijd was hier en daar fel, soms niet helemaal gelijkwaardig omdat grote groepachters tegen kleinere kinderen uitkwamen en een kop groter waren, maar het was altijd sportief. Onder luid gejuich van de ouders, broertjes en zusjes en leerkrachten werd er regelmatig gescoord.

Bekers
Handbal is een snelle sport waarbij veel fysiek contact is. Daar moesten sommige kinderen nog een beetje aan wennen, maar al doende leerden ze.
De organisatie lag in handen van FIQAS Handbal Aalsmeer en RKDES Handbal. De prijsuitreiking werd gedaan door FIQAS-voorzitter Mike van der Laarse, die de winnende teams, met mooie namen als 'De Pannekoeken' en 'Kudelknallers', een beker mocht overhandigen. Na een geslaagde dag gingen de kinderen moe maar voldaan weer naar huis. 

De handbalverenigingen hopen dat mede door dit toernooi kinderen enthousiast geworden zijn voor handbal en dat ze zich aanmelden bij een van de twee verenigingen die de gemeente rijk is om te komen trainen en nog meer wedstrijdjes te gaan spelen. 

Foto's: fanatieke, maar sportieve wedstrijden waar het soms 'hard' aan toe ging (foto's Jaap Maars)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel