Schiphol trakteert ook Aalsmeerse sportclubs

Luchthaven Schiphol bestaat dit jaar precies een eeuw. En wie jarig is, trakteert. Om die reden heeft het Schipholfonds 100.000 euro uitgetrokken om uit te delen aan sportende kinderen. Kinderen van vijf Aalsmeerse en Kudeltaartse sportclubs mogen zich verheugen op een bijdrage uit het fonds. Op 11 juni worden de symbolische cheques uitgereikt bij Voetbalvereniging UNO in Hoofddorp.
 
Onder het motto ‘Maak je dromen waar’, hebben ruim 300 kinderen hun sportwens naar het Schipholfonds gestuurd. De ‘Schiphol is jarig jeugdactie’ heeft maar liefst 53 winnaars opgeleverd.
 
Kinderen tussen 6 en 16 jaar stuurden hun sportieve wensen in voor hun sportvereniging, waarna via de website van het fonds kon worden gestemd. Dat leverde bijna vijftigduizend stemmen op voor 35 verschillende sporten.
 
Gelukkig
De gelukkige verenigingen (en kinderen) in Aalsmeer zijn Funny Horse (Nikki Bosse), FC Aalsmeer (Meike Kwaks), Watersportvereniging Schiphol (Cedric, Esther en Romaine Helmer), AVA (Julie Witteveen en Steven Waasdorp) en Omnia 2000 (Jikke van der Meer). Wat ze precies krijgen en voor welke bestemming wordt 11 juni bekend gemaakt.
 
Glitterbadpakken
Tom Egbers, voorzitter van Schipholfonds, reikt op zaterdag 11 juni de prijzen uit. Alle winnende aanvragen – variërend van glitterbadpakken voor lenige synchroon-zwemsters tot een pitching machine voor stoere honkballers – zijn terug te vinden de website www.schipholfonds.nl, onder het kopje ‘Schiphol is jarig’
 
Betrokkenheid
Het Schipholfonds is in 1994 opgericht, op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Het fonds ontvangt  jaarlijks een schenking van de luchthaven van 500.000 euro. Het Schipholfonds steunt hiermee projecten die als thema sportief bewegen hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel