Schermer Daniël Giacon naar EK

Het Aalsmeerse schermtalent Daniël Giacon is geselecteerd voor de Europese jeugdkampioenschappen, die van 28 februari tot en met 4 maart worden gehouden in het Bulgaarse Plovdiv. De 16-jarige floretschermer van Schermcentrum Amsterdam start in de categorieën cadetten (14, 15 en 16 jaar) en junioren (17, 18 en19 jaar). Ook komt hij in actie bij de landenwedstrijden.

Als voorbereiding op de kampioenschappen schermde Giacon afgelopen weekeinde op een wereldbekertoernooi voor senioren in Bonn. Na vier winst- en twee verliespartijen in de poules werd hij met 11-15 uitgeschakeld door de Rus Bornotov. In het klassement eindigde Giacon in een veld van 212 deelnemers als 47ste en beste Nederlander. In januari was de Aalsmeerder al 16de geworden op een seniorentoernooi in het Franse Bourg la Reine en 32ste in Aix en Provance, een wereldbekerwedstrijd voor junioren.

Foto: Dóra Barens

(advertentie)

Eén reactie

  1. Kleine verbetering: na de poule stond ik 47e maar omdat er 16 schermers vrijgesteld waren voor de poule ben ik uiteindelijk 72e geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin