Scheidsrechter strooit met stippen

Met FIQAS als nieuwe hoofdsponsor gingen de korfballers van VZOD afgelopen zaterdag als een wervelwind door de Proosdijhal. Het enige wat stagneerde was de geluidinstallatie zodat spreekstalmeester Sietze Fokkema met flinke stemverheffing de pakweg 125 man publiek moest toespreken. Op het programma stond de derby tegen Atlantis uit Mijdrecht. Tegen de nummer zes van de competitie werd het een eenvoudige zege.

Al zag dat er in het begin van de wedstrijd helemaal niet naar uit. Atlantis bleef goed bij. Mede dankzij drie strafballen, ook wel ‘stippen’ genoemd. De bezoekers zouden deze middag zeven keer via de stip scoren. Dat VZOD slechts vier veldtreffers incasseerde zegt veel over de verdedigende kwaliteiten.
 
Feestje
Na een ruststand van 9-5 nam VZOD in de tweede helft definitief afstand. Waar de scheidsrechter met ‘stippen’ bleef strooien, bleef het veldspel van de thuisploeg en kampioenskandidaat er verzorgd uitzien. Bijzonder was de treffer van Thomas van der Zwaard. De invaller vierde deze dag zijn 21e verjaardag en mocht zijn feestje compleet maken door de 21e treffer van de dag aante tekenen. Ook dit gebeurde vanaf de stip.
 
Dankzij de 21-11 overwinning staat VZOD nu los van de concurrentie op de bovenste plek van de derde klasse. Volgende week speelt VZOD om 16.45 uur in de Proosdijhal tegen Gemini.

Foto: Thomas van der Zwaard (blauw) scoorde op zijn verjaardag. Foto Arjen Vos (AV). Zie ook de gallery.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin