Scheidsrechter kwistig met kaarten

Volgens de verslaggever ter plekke was RKDES tegen DSOV helemaal geen harde wedstrijd. Desondanks trok scheidsrechter Hermans gistermiddag 11 kaarten. Acht keer geel en drie keer rood. Vooral opmerkingen richting de leidsman werden met een kaart bestraft. DSOV was deze middag met acht stuks kampioen kaarten verzamelen. De wedstrijd zelf eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Vooraf zou RKDES-coach Koos Abrahamy voor een puntendeling getekend hebben. Achteraf had hij met meer risico wellicht de volle winst kunnen pakken tegen de nummer drie van de competitie. Waar de Kudelstaarters voorlaatste staan, was het punt koesteren misschien niet eens zo onverstandig.

Vergissing
Het natte en sombere weer hield veel supporters thuis. Niet meer dan zo’n 50 liefhebbers zagen de wedstrijd die toch best aardige ingrediënten herbergde.

RKDES wilde laten zien dat de slappe instelling van vorige week tegen KDO een vergissing was. Daarin slaagde het aardig. Afgezien van een paar weg gegeven kansjes in de eerste 15 minuten was de ploeg zeker niet de mindere van de twee.

Vernietigend
De eerste goede aanval van RKDES was gelijk doeltreffend. Maarten van Putten mocht van de rechterkant opstomen en zijn vernietigende schot verdween onhoudbaar in de verre hoek. Via Roy Endhoven en Daryl Haime had de thuisploeg de voorsprong uit kunnen bouwen maar zij zagen hun schoten respectievelijk gestopt en voorlangs gaan.

Getorpedeerd
Een meevaller voor RKDES was dat middenvelder Kamerbeek van DSOV vijf minuten voor rust met rood van het veld moest. Twee keer geel voor commentaar op de fluiter van dienst.

Een tegenvaller daarentegen was de penalty die RKDES vlak voor rust tegen kreeg. Richard de Vries torpedeerde zijn directe tegenstander opzichtig. Niet voor het eerst dit seizoen. Opmerkelijk was het dat hij voor deze actie niet met geel bestraft werd. De strafschop die de gelijkmaker opleverde was een flinke domper voor DES.

Achterwege
Vroeg in de tweede helft had RKDES de hoop een penalty te krijgen vanwege hands. Hoewel de scheids de fluit wel naar zijn mond bracht, kwam er geen geluid uit. Ook DSOV had vanwege hands recht op een penalty. Maar ook na deze situatie bleef het fluitsignaal van de scheidsrechter achterwege.

Dat bleef het niet toen DSOV-speler Van Veen zich verbaal niet kon inhouden. Met twee gele kaarten mocht ook hij het veld verlaten. Even later gevolgd door trainer Anneese die achter de hekken moest maar vanaf die plek wel gewoon door ging met coachen.

Liever een puntje
In plaats van vol op de aanval te gaan spelen, richtte Abrahamy zich op het verdedigen van het gelijke spel. Liever een puntje dan helemaal niks, was zijn gedachte. Hoewel Maarten van Putten in de slotfase nog heel dichtbij een winnend doelpunt was, bleef het bij de 1-1.

Komende zondag speelt RKDES uit in en tegen Wijk aan Zee. Op 21 december wordt thuis het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Bloemendaal gespeeld.

Opstelling: Jeremaih Veldman, Roy Endhoven, Richard de Vries, Lennart Kok, Paul Verburg, Edwin van Maris (80 min. Elias Elhadji), Jordy Bourgonje (68min. Dani Calmez), Daryl Haime, Damian Veldman, Ivo Lentjes, Maarten van Putten

Bron: Eppo Buskermolen