Scheidsrechter had geen zin meer in RKDES-Bloemendaal

RKDES maakte zondag geen goede beurt. In de wedstrijd tegen Bloemendaal liepen de emoties zo hoog op dat scheidsrechter Rob Floor zich genoodzaakt zag de partij voortijdig te beëindigen. Met nog tien minuten op de klok en een 2-3 voorsprong voor de bezoekers liep de leidsman het veld af. Spelers, begeleiding en publiek in vertwijfeling achterlatend.

Op de site Voetbalinaalsmeer geeft scheidsrechter Rob Floor aan waarom hij de wedstrijd staakte. Volgens hem doordat de spelers van RKDES teveel ‘mekkerden’ en er van respect weinig sprake meer was. Ook het publiek had zich volgens hem onredelijk gedragen. “Ik werd er doodziek van, had er geen zin meer in,” aldus Floor.
 
Grens overschreden
RKDES had tot tweemaal een voorspong uit handen gegeven. Begrijpelijk dat de ploeg gefrustreerd raakte toen het daarna ook nog op achterstand gezet werd. Zo goed gaat het niet met RKDES in het begin van deze competitie. Met één schamel puntje staat het inmiddels stijf onderaan. Logisch dus dat de spelers gebrand zijn op het pakken van punten. Maar schijnbaar werd zondag de grens van het fatsoen overschreden. Er is deze week werk aan de winkel voor coach Koos Abrahamy en wellicht ook het bestuur.
 
Verdiende voorsprong
RKDES begon goed aan de wedstrijd. Na een half uur kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong dankzij Edwin van Maris die op volle snelheid prima afrondde. De gelijkmaker van Bloemendaal volgde, helaas voor de Kudelstaarters, tamelijk snel. Buiten bereik van keeper Dario Veldman verdween de bal in de kruising.
 
Onrecht
Vlak na de rust kwam RKDES opnieuw op voorsprong dankzij een kopdoelpunt van Sven Boelsma. Aan de gelijkmaker van Bloemendaal zat een luchtje. Velen zouden gezien hebben dat Joost Hofker de bal via zijn handen achter Veldman had gewerkt. Scheidsrechter Floor keurde de treffer echter toch goed. Dat gevoel van onrecht kwam de thuisclub niet meer te boven.
 
Opstootje
Toen na een pittig duel Richard de Vries creperend op het veld bleef liggen, het spel door mocht gaan en Bloemendaal prachtig scoorde, waren de rapen voor RKDES helemaal gaar. Roy Endhoven kreeg zijn tweede gele kaart en toen er opnieuw een opstootje volgde, was dat voor de scheidsrechter Floor genoeg om het strijdtoneel achter zich te laten en huiswaarts te keren.
 
(Bron: voetbalinaalsmeer.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin