Schamele oogst voetbalclubs

Geen van de drie voetbalclubs pakte dit weekend de winst. De zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer gingen thuis in een doelpuntrijk duel ten onder en leden hun eerste nederlaag van dit seizoen. RKDES en Aalsmeer Zondag moesten genoegen nemen met een gelijkspel.

Zaterdag was Aalsmeer gastheer voor SV Benschop. Vorig seizoen terug gevallen uit de eerste klasse en ondanks een matige seizoensstart lieten de bezoekers zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen.
 
Benschop nam brutaal de leiding maar Aalsmeer kwam sterk terug met treffers van aanvoerder Burak Sitil en goalgetter Calvin Koster. Een penalty, veroorzaakt door Bart de Jong, bracht Benschop op gelijke hoogte. Nog voor rust werd het 2-3 en zo wisselden de ploegen elkaar af als bovenliggende partij.
 
Bitter was het dat Benschop na de pauze uitliep naar een comfortabele 2-5 voorsprong. Waar Aalsmeer de verdediging in de eerste drie competitieduels zo goed voor elkaar had, bleek het nu zo lek als een mandje. Slechts één tegentreffer in drie duels, en nu maar liefst vijf in één wedstrijd. Dat geeft te denken. Toch achtte de thuisploeg zich nog niet verslagen en bleef de aanval zoeken. Dat resulteerde in treffers van Salih Yildiz en opnieuw Sitil. De tijd was voor Aalsmeer helaas te kort om er nog een gelijkspel uit te halen.
 

RKDES in mineur

Zondagmiddag Buitenveldert. Dat was het affiche voor de Kudelstaartse voetballers Ongeslagen stond het Amsterdamse team bovenaan de ranglijst. Tegen die ploeg een punt pakken zou al een knappe prestatie zijn.
 
Het weer was net wat opgehelderd en dus mocht RKDES onder een heerlijk zonnetje op het nieuwe eigen kunstgrasveld onder uitstekende omstandigheden aan de bak. Geen van de toeschouwers kon geloven dat deze tegenstander nog geen puntverlies geleden had. Het was vrij povertjes wat de bezoekers lieten zien. RKDES had het beste van het spel en dicteerde van begin tot eind. Bijna tot het eind dan…
 
Vlak voor rust zette Maarten van Putten zijn ploeg vanuit een onmogelijke hoek op een verdiende voorsprong. DES had vervolgens volop mogelijkheden om de score uit te bouwen maar faalde keer op keer in de afronding. Tot enkele minuten voor het einde de bezoekers uit een zeldzame aanval de bal over doelman Marius de Grauw in het doel lepelden. Een mooie treffer, daar niet van, maar het voelde als onrecht voor de thuisclub. Waar Buitenveldert het gewonnen punt als overwinning vierde, zat RKDES in zak en as.
 
Het knokpartijtje in de slotfase was ook stof tot napraten. Hoe kon het dat de scheidsrechter daarbij de kaarten op zak hield terwijl iedereen zag dat er geslagen werd? 
 
Met een solide plek in de middenmoot hoeft RKDES echter niet te wanhopen. Komende zondag mag de club op bezoek bij het puntloze CTO’70. Een prima tegenstander om het zelfvertrouwen tegen op te vijzelen.
 
Puntverlies voor FCA Zondag
Aalsmeer Zondag mocht RKDES, uitkomend in dezelfde competitie dankbaar zijn dat het Buitenveldert een punt afsnoepte. Aalsmeer stond net als Buitenveldert met een maximale score bovenaan de ranglijst. Helaas liep de ploeg zondag uit bij Ankaraspor tegen het eerste puntverlies op. Er werd met 2-2 gelijk gespeeld. Zodoende liep Sporting Martinus, de enige ploeg die wel blijft winnen, twee puntjes uit op de concurrentie.
 
Programma komend weekend
 
De Valleivogels-Aalsmeer (zat)
Aalsmeer (zon)-Buitenveldert
CTO’70- RKDES
 
Bron: Voetbal in Aalsmeer
 
Foto: spannend moment voor het Buitenveldertdoel. Foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery onder de advertentie met beelden van FC Aalsmeer Zaterdag en RKDES.

                                                   (Advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel