Samen Een goed voor meeste atletiekmedailles

Het is alweer een paar weken geleden dat het schoolatletiektoernooi plaats vond, maar donderdag kwam het organiserende AVA er toch nog even op terug. In een rondgang langs de scholen werden de diploma's uitgereikt aan alle deelnemers. De prijs voor de best presterende school ging dit jaar naar Samen Een.

De kinderen van deze Aalsmeerse basisschool hadden ruimschoots de meeste medailles in de wacht gesleept bij de onderdelen sprint, bal werpen, verspringen en 600 meter.

Dubbel leuk
Jeugdtrainer Jan-Pieter Baars en collega AVA-lid Dirk Spaargaren 'braken' even in tijdens de gymles waar vakdocente Marianne van der Ploeg graag een minuutje voor dit speciale moment uittrok. Niet alleen de leerlingen waren blij, ook de juf zelf toonde zich zeer trots met de door haar pupillen behaalde resultaten. “Ik stimuleer de kinderen allemaal om mee te doen. Dan is het dubbel leuk dat we als school deze waardering krijgen. Nou treffen we het ook wel met een aantal zeer talentvolle kinderen op school,” aldus de gymjuf.
 
Prikkelen
Voor AVA was het evenement zeer geslaagd. Door de deelnemers een tastbaar bewijs te geven met daarop hun prestaties vermeld, hoopt AVA de kinderen nog meer te prikkelen. “We willen de kinderen hiermee nog eens extra motiveren om op atletiek te gaan,” aldus jeugdtrainer Jan-Pieter Baars. “Plezier stond tijdens het schooltoernooi duidelijk voorop, maar een stukje competitie hoort er natuurlijk ook altijd bij.”
 
Het scholenbezoek is een nieuwe traditie die de vereniging jaarlijks wil herhalen. Meer informatie over AVA Aalsmeer en de trainingsmogelijkheden voor de jeugd en volwassenen is te vinden op de website.
 
Foto's: (boven)gouden medaillewinnaars Kai Hofman, Melle Zijlstra, Romaisa Bryson en Maybritt Rinkel zijn blij met de beker, (midden)de overhandiging van de 'hoofdprijs' door AVA-vertegenwoordigers Dirk Spaargaren en Jan-Pieter Baars aan gymjuf Marianne van der Ploeg, (onder) Maybritt Rinkel in actie op de sprint tijdens de atletiekdag. (Foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel