Ruben Spaargaren verslaat nummer 13 van de wereld

(Bevat video)Tussen het geweld van wereldtoppers als Federer, Wawrinka, Dimitrov en Zverev, komt ook de Aalsmeerse rolstoeltennisser Ruben Spaargaren in actie op het ABN/AMRO World Tennistournement in Rotterdam. Gisteren zorgde de Aalsmeerder voor een verrassing in de single. Hij versloeg Frederic Cattaneo, de Franse nummer 13 van de wereld, in drie sets.

Een dag eerder moest Ruben, momenteel 41e op de wereldranglijst, in het dubbelspel nog zijn meerdere erkennen in de Fransman die met de Zuid-Afrikaan Evans Maripa dubbelde. Aan de zijde van de Japanner Takashi Sanada, nummer 8 van de wereld, verloor Ruben nipt in drie spannende sets. (Zie video)

Dominant
Gebrand op revanche ging Ruben gisteren de baan op en nadat hij de schroom van zich had afgeworpen, ging het steeds beter. De domper van het verlies van de eerste set waarin hij een 5-3 voorsprong nam maar toch de set in de tiebreak verloor, kwam hij in de tweede set goed te boven. Met 6-4 trok Ruben de score weer in evenwicht. Anders dan in het dubbel was de derde set geen supertiebreak maar een volledige set. Cattaneo leek vermoeid en kreeg geen vat meer op het dominante spel van de Aalsmeerder die uitliep naar een 5-0 voorsprong. Toen het publiek, in groten getale langs de baan aanwezig, verwachtte dat Spaargaren de partij vervolgens eenvoudig zou uitserveren, bleek de Fransman toch nog enige reserves aangeboord te hebben. Mogelijk was het ook de spanning die Ruben parten speelde. Cattaneo sprokkelde nog twee games bij elkaar toen de 18-jarige Spaargaren er een einde aan maakte.

De zeer tevreden debutant, toegelaten met een wildcard, mag het vandaag om 16:00 uur opnemen tegen een andere Fransman: Stephane Houdet. Op papier een veel sterkere tegenstander en niet voor niks de nummer vier van de wereld.

Tekst, foto's en film Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel