Ruben Spaargaren pakt eerste titel van dit jaar

Een maand nadat hij tweede werd op het officieuze WK in het Franse Tarbes, veroverde rolstoeltennisser Ruben Spaargaren de titel bij het Nederlands Ranglijst Toernooi in Goirle. De Aalsmeerder liet zich dit weekend niet afleiden door carnavalsfestiviteiten in de Brabantse gemeente en won het toernooi zonder setverlies. Ook de dubbeltitel was een prooi voor Spaargaren. Deze won hij samen met zijn Belgische gelegenheidspartner Ivan Kindt. Ook bij dit onderdeel hoefde hij geen set af te staan.
 
Ruben Spaargaren groeit langzaam maar zeker toe naar het seniorencircuit. Op 12 juni wordt de sporter 18 jaar en zal vanaf dan uitsluitend bij de senioren actief zijn. Momenteel neemt hij op de wereldranglijst voor junioren de vierde positie in. Bij de senioren staat hij 80e. Ter vergelijking: de finale die hij in Tarbes speelde verloor hij met minimaal verschil van de nummer 26 van de wereld; de Spanjaard Martin de la Puente.
 
ABN-AMRO toernooi
Ruben had stilletjes gehoopt een wildcard te krijgen voor het ABN-AMRO toernooi dat twee weken geleden plaatsvond. Toernooidirecteur Esther Vergeer gunde dit ticket echter aan zijn Spaanse ‘kwelgeest’ De La Puente die daarmee tot de tweede ronde kwam. De Aalsmeerder was wel aanwezig in Rotterdam: om te trainen en sfeer te proeven.
 
Dicht bij huis
Wie Ruben Spaargaren een keer in actie wil zien, heeft daar volgende maand de kans voor. In het weekend van 7, 8 en 9 april komt hij dicht bij huis in actie. In Badhoevedorp doet hij mee aan de Wildenhorst Indoor Rolstoeltennis Kampioenschappen. “Ik heb veel zin in dit toernooi,” laat Spaargaren weten, “vorig jaar haalde ik de finale, het zou mooi zijn om het dit keer winnend af te sluiten.”
 
Foto's (boven:) Ruben Spaargaren met zijn gelegenheidspartner Ivan Kindt na de gewonnen titel in Goirle (foto Arjan Spaargaren), (onder:) in actie tijdens de finale in Tarbes (Foto organisatie).
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin