Ruben Spaargaren op dreef bij Junior Masters

Rolstoeltennisser Ruben Spaargaren presteerde afgelopen weekend uitstekend op het officieuze WK rolstoeltennis in het Franse Tarbes. In het enkelspel van de Junior Masters kwam hij tot de halve finale, in het herendubbel veroverde hij zilver met zijn Zuid-Afrikaanse partner. Het toernooi wordt gezien als het officieuze WK voor junioren.

Bij de laatste vier in Tarbes dwong de rolstoeltennisser uit Aalsmeer de als eerste geplaatste titelverdediger Martin de la Puente tot het uiterste, maar de Spanjaard ontsnapte in een driesetter: 6-3, 3-6, 1-6.

“Ik heb in de eerste set erg goed gespeeld”, zegt Spaargaren op zijn facebookpagina, “in de tweede set was het wat minder, waardoor De la Puente kansen kreeg en ze ook benutte. De derde set was niet slecht, maar het was niet voldoende om er meer uit te halen.”

In het dubbelspel won de Aalsmeerder zilver. Spaargaren vormde in Tarbes een koppel met de Zuid-Afrikaan Alwande Skhosana. Spaargaren verloor in de eindstrijd opnieuw van zijn Spaanse plaaggeest Martin de la Puente die met de Belg Jef Vandorpe dubbelde: 1-6, 6-7.

“Zij zetten in de eerste set heel veel druk en konden de set daardoor vrij makkelijk binnenhalen”, vertelde Spaargaren. “In de tweede set was het juist andersom: wij zetten druk, kwamen van 3-0 achter op 5-4 en dwongen een tiebreak af. Daarin hebben we helaas te veel kansen laten liggen.”

Lang treuren om de nederlagen deed Spaargaren niet. “Het was al met al een goede dag en een goed toernooi. Ik heb weer een brok ervaring op kunnen doen en geconstateerd dat er een stijgende lijn in mijn spel zit.”

Bron en foto: Facebookpagina Ruben Spaargaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin