Ruben Spaargaren nationaal tenniskampioen

Rolstoeltennisser Ruben Spaargaren boekte dit weekend een mooi succes. In Topsport Centrum Rotterdam werd de Aalsmeerse tiener zaterdag Nederlands kampioen bij de junioren. Ook in het seniorencircuit wist Spaargaren ver te komen.

In de juniorenfinale was de 16-jarige Spaargaren een flinke maat te sterk voor Sam Schröder. Met 6-0 en 6-2 won de Aalsmeerder afgetekend en haalde zo zijn eerste nationale titel binnen.

In het seniorentoernooi reikte hij als qualifier tot de halve finale. Over die prestatie was Spaargaren nog enthousiaster. “Fantastisch om de halve finale te halen op het NK. Het was hartstikke gaaf toen ik in de kwartfinale won van een tegenstander die ik nog nooit had verslagen. Dat we op het center court mochten spelen, maakte de overwinning nog mooier.”

In die halve finale moest Spaargaren het afleggen tegen de 22-jarige Tom Egberink die komend jaar meedoet aan de Paralympische Spelen in Rio. Geen schande om van zo’n grote speler te verliezen.

Spaargaren doet van zich spreken dit jaar. In oktober was hij een van de vier deelnemers die het wereldrecord non-stop tennis verbeterden.

Foto: Ruben Spaargaren (l) en Sam Schröder na de huldiging. (Foto organisatie NK)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin