Ruben Spaargaren naar Tokio

Ruben in actie tijdens de French Riviera Open (Foto archief RS)

Door: redactie. Na een tijdje in de wachtkamer te hebben gezeten kreeg Ruben Spaargaren vandaag het verlossende bericht: hij mag meedoen aan de Paralympics in Tokio. Het doel waar de Aalsmeerse rolstoeltennisser zich jarenlang op heeft gefocust, wordt werkelijkheid. “Ik ben heel erg blij en trots dat mijn harde werken van de afgelopen jaren mij zover hebben gebracht,” laat de Uiterwegbewoner via zijn nieuwsbrief weten.

“Het was best lang wachten sinds 8 juni, de datum van de deadline voor de kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Tokio. Dat ik me geplaatst heb was zeker niet gelukt zonder de onmisbare hulp van iedereen die mij al die tijd gesteund heeft,” aldus Spaargaren. In augustus zal de nummer 16 van de wereldranglijst samen met de Paralympische ploeg, afreizen naar Tokio. Behalve aan het enkeltoernooi neemt de 22-jarige Spaargaren samen met Carlos Anker ook deel aan het dubbeltoernooi. De wedstrijden zullen beginnen op 27 augustus.

De aankomende periode zal voor de tennisser volledig in het teken staan van een zo goed mogelijke voorbereiding op ‘De Spelen’. Dit moet gebeuren door een goede combinatie van toernooien en daarmee dus het opbouwen van wedstrijdritme, maar ook trainingsblokken om zo fit mogelijk te worden en te blijven. De Aalsmeerder speelt van 8-11 juli in Spanje, van 20-25 juli in Engeland en van 28 juli -1 augustus in België waarna begin augustus met het Nederlands team een trainingskamp volgt ter voorbereiding op de Paralympische Spelen. Rond 19 augustus volgt de reis naar Japan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel