Rolstoelhandbalteam NL traint in Bloemhof

Door: redactie. Dat de Bloemhof goed bekend staat als handbalhal werd afgelopen zondag bevestigd toen het Nederlandse rolstoelhandbalteam hier neerstreek voor een training. Twee uur lang vlogen de vonken er vanaf.

Aangezien de rolstoelhandballers afhankelijk zijn van giften om hun sport te kunnen beoefenen, moeten ze bijna voor elke training op zoek naar een andere hal. Dankzij de Mike Multi Foundation, die de huur van de hal voor haar rekening nam, konden de handballers deze keer in de Bloemhof terecht.

Lastige bijkomstigheid was wel de opgebroken parkeerplaats die voor de rolstoelers moeilijk te bedwingen viel. Eenmaal binnen spatte het enthousiasme van de teamleden af en werd er flink getraind. Dit gebeurde onder leiding van Menno de Klerk, sinds januari 2022 bondscoach van de rolstoelers. Hij werd bijgestaan door teammanager Wilma Reincke. De Klerk is een oude bekende voor de Aalsmeerse handbalwereld. Hij trainde van 2007/2011 de Aalsmeerse dames.

De handballers doen het op mondiaal niveau beslist niet slecht. In 2022 speelde het nationale team op het WK in Egypte 4×4 en behaalde daar een vijfde plek. In november dat jaar volgde in Portugal een 6×6 EK en werd zilver behaald achter het gastland.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Werkreturn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin