Roemloze laatste plek handballers

Het is een teleurstelling geweest voor FIQAS Aalsmeer, het eerste jaar van de Belgisch-Nederlandse topcompetitie. De handballers werden roemloos laatste. Na een redelijke start in de BeNe League veroverden ze hun laatste puntje… half november. Daarna volgden zes nederlagen, zij het telkens nipte. Ook afgelopen zaterdag gingen de Aalsmeerders ten onder.

In Tongeren werden ze een makkelijke prooi voor Tongeren, dat dankzij de zege de competitie won. Dit weekend maakt het Belgische team in de Final4 met Lions, Initia Hasselt en Bevo uit wie zich de eerste winnaar van de BeNe League mag noemen.

Inzet en concentratie
Het verschil zaterdag zat hem in de inzet en concentratie. Tongeren moest er tegenaan, voor Aalsmeer maakte het resultaat niets meer uit. Via 4-2 en 11-4 werd er gerust bij 13-8. In de tweede helft was hetzelfde patroon zichtbaar. De eindstand van 30-19 was misschien geflatteerd, maar op de dikke zege van Tongeren viel niets af te dingen.

En nu? Dinsdag 10 februari is de start van de vaderlandse activiteiten van FIQAS. De mannen spelen dan in de achtste finales van het NHV-bekertoernooi in Oss tegen Olympia '89. Zaterdag daarna, 14 februari, beginnen de play-offs om de Nederlandse titel. Daarin neemt FIQAS het in de Bloemhof op tegen Alphadeur/Houten.

Op details beslist
Op de website Handbalstartpunt zijn enkele spelers die aan de eerste BeNe League deelnamen, gevraagd naar hun ervaringen. Onder hen Remco Huttinga die ingaat op de uiterst matige prestaties van zijn team. “Wat mij wel duidelijk is geworden, is dat op dit niveau de wedstrijden worden beslist op details. Daar zijn wij afgelopen seizoen minder scherp in geweest dan onze tegenstanders,” aldus Huttinga.

“Deels heeft dit te maken met concentratie. Een bal op de voeten gooien van je teamgenoot of een aanvallende fout maken door te veel stappen te zetten, zijn daar goede voorbeelden van. Deze fouten kan je jezelf niet op dit niveau niet veroorloven zonder dat deze direct worden afgestraft. Dat hebben wij dit seizoen wel gemerkt.” 

Eindstand BeNe League (14 duels): 1. United Tongeren 21; 2. OCI/Lions 20; 3. Initia Hasselt 15; 4. Targos/Bevo 15; 5. KV Sasja 12; 6. Kras/Volendam 12; 7. Achilles Bocholt 11; 8. FIQAS Aalsmeer 6.
De Aalsmeerse ploeg verloor 10 duels, won er 2 en speelde er 2 gelijk; doelsaldo: 353-383.

Foto: Remco Huttinga. (foto AV-archief)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel