RKDES ziet degradatiespook al opdoemen

Het moet raar lopen wil RKDES de nacompetitie om degradatie te voorkomen ontlopen. Na de 4-1 nederlaag tegen Zwanenburg is de ‘veilige haven’ buiten bereik.

Trainer Koos Abrahamy had het niet gemakkelijk om een opstelling te maken. Vaste waarden Roy Endhoven en Daimian Veldman waren geschorst. Justin de Haan en jeugdspeler Rico Zethof waren de vervangers.

Lastig
RKDES kon wel vast wennen aan kunstgras. Op het Zwanenburgse tapijt was het door de wind lastig voetballen. Te vaak werd de lange bal gebruikt waardoor er veel balverlies werd geleden.

De grootste kans van de eerste helft was voor DES. Edwin van Maris haalde verwoestend uit maar schoot de bal tegen doelman René Jonker aan. Na slordig uitverdedigen kwamen de Kudelstaarters vlak voor rust op achterstand.

Vrije trap
In de tweede helft eenzelfde rommelig beeld. Toch kwam RKDES langszij. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd fraai ingeschoten door Ivo Lentjes.

Geen twee minuten later stond RKDES al weer op een achterstand. Opnieuw lag onzorgvuldig verdedigen daaraan ten grondslag.

Controle
Een kwartier voor tijd  kreeg invaller Lars Winters een unieke kans de Kudelstaarters langszij te brengen. Op twee meter van het Zwanenburgse doel lukte het hem niet de bal onder controle te krijgen. In de tegenaanval besliste Zwanenburg de wedstrijd. Dat Zwanenburg er vlak voor tijd nog 4-1 van maakte, was geflatteerd.

Door dit resultaat kan RKDES de nacompetitie niet meer ontlopen. Er zullen zelfs nog punten gehaald moeten worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Komende zondag is Wijk aan Zee de tegenstander aan de Wim Kandreef.

Opstelling RKDES: Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Ivo Lentjes, Justin de Haan, Daryl Haime, Lennart Kok, Jordy Bourgogne (Maarten van Putten), Edwin van Maris (Lars Winters), Paul Verburg, Dani Calmez (Rick Verkuijl), Rico Zethof.

Bron: Ad Verburg