RKDES wint opnieuw met 3-1

De Kudelstaartse voetballers konden afgelopen zondag vrijuit voetballen nadat ze zichzelf de week ervoor veilig hadden gesteld na de 1-3 winst bij Nieuw-West. Ditmaal was het DSS dat als tegenstander fungeerde. Op het winderige sportpark Calslagen won RKDES ook deze wedstrijd. Overtuigend werden de Haarlemmers met 3-1 geklopt.

De kans op het spelen van nacompetitie om in de derde klasse te blijven, is na zondag vrijwel nihil. Met nog drie wedstrijden te gaan is het gat nauwelijks meer te overbruggen voor de teams in de onderste regionen. Ook ‘Door Samenspel Sterk’ behoordt bij de laagvliegers en had moeten winnen in Kudelstaart om aansluiting te houden. RKDES nam na tien minuten voetballen het initiatief en gaf dat niet meer uit handen.

Wapenfeiten
De eerste helft bleef de partij nog doelpuntloos. Een schot op de paal van Bilal Adardor, die in de basisopstelling stond voor de geblesseerde Lennart Kok, en een redding van de DSS-goalie op een inzet van Edwin van Maris waren de belangrijkste wapenfeiten.

Enorme fout
De tweede helft was nog maar net begonnen, toen een mooie aanval op links van Paul Verburg en Mark Schut, fraai werd afgerond door Adil Zohri. Een kwartier later was de wedstrijd beslist toen de DSS-verdediging een enorme fout maakte. De bal werd in de voeten gespeeld van Maarten van Putten. Deze benutte dit buitenkansje dankbaar en passeerde met veel gevoel de DSS doelman. De 3-0 kwam op naam van Tarik Bougzir die een mooie combinatie met Dani Calmez afrondde.

Slotfase
Dat DSS in de slotminuut nog tegen scoorde deed niet meer terzake. Wel jammer was dat scheidsrechter Meijer Maarten van Putten geen strafschop toekende toen hij binnen ‘de 16’ werd neergehaald. De bal werd er buiten neergelegd voor een vrije trap die niks opleverde. De verder sportieve wedstrijd werd in de slotfase nog ontsierd door enkele gele kaarten.

Opstelling:
René Jonker, Richard de Vries, Sven Boelsma, Mark Schut, Paul Verburg, Adil Zohri (88e min. Lennart Kok), Damian Veldman (33e min. Tarik Bougzir), Roy Endhoven, Maarten van Putten, Edwin van Maris (70e min. Dani Calmez), Bilal Adardor.

Op 27 april speelt RKDES uit tegen Arsenal. Een interessante duel want Arsenal staat met 1 punt precies 1 plaats punt boven de Kudelstaarters.

Bron: Ad Verburg.