RKDES weet weer wat winnen is

Dit keer viel het kwartje de goede kant op voor RKDES. Het team, dat na de winterstop nog geen wedstrijd had gewonnen, nam zondag drie punten mee uit Bloemendaal. Waar beide teams tevreden hadden kunnen zijn met een puntendeling, was het RKDES dat in blessuretijd dankzij Edwin van Maris de volle winst pakte. 

Beide teams tastten elkaar in de beginfase af en het spel voltrok zich voornamelijk op het middenveld. Binnen een kwartier kwam RKDES verrassend op voorsprong. De bal kwam uit een vrije trap van Justin de Haan ondanks de straffe tegenwind precies op het hoofd van Dani Calmez, die daarmee de Bloemendaal-doelman kansloos liet. De gelijkmaker kende een vrijwel identiek verloop. Ook nu was de wind bij de vrije trap van Bloemendaal een beslissende factor en was het een Bloemendaal-verdediger die raak kopte.
 
Subliem
De tweede helft was een kopie van de eerste helft met weinig opgelegde kansen. Bloemendaal was iets sterker en hoewel RKDES wind in de rug had, creëerde het geen enkele kans. Het leek erop dat beide teams zich bij een gelijkspel zouden neerleggen. Totdat ver in blessuretijd aanvaller Edwin van Maris de bal in de diepte kreeg aangespeeld. Van Maris ontdeed zich eerst van twee verdedigers van Bloemendaal en kwam oog in oog te staan met de doelman. Op sublieme wijze schoot Van Maris de bal langs de verslagen keeper in de rechterhoek.
 
Gezien het spelbeeld werd RKDES wel iets te royaal beloond. Een gelijkspel zou de verhoudingen wat beter hebben weergegeven. Maar het grandioze doelpunt van Edwin van Maris vergoedde veel en de drie punten zijn een opsteker voor het zelfvertrouwen van de Kudelstaarters. Ze hebben zich nu met 23 punten wat steviger in de middenmoot genesteld.
 
Komende zondag speelt RKDES thuis tegen Diemen om 14.00 uur.
 
Opstelling RKDES:
René Jonker, Paul Verburg, Sven Boelsma, Mark Schut, Roy Endhoven (53e min. Tarik Boukzir), Lennart Kok, Justin de Haan, Maarten van Putten (57e min. Guy Prevoo), Edwin van Maris, Dani Calmez (61e min. Richard de Vries), Damian Veldman.
 
Bron: Ad Verburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel