RKDES warmt zich op voor topper

RKDES blijft na de 4-1 winst thuis tegen Real Sranang in het spoor van koploper Sporting Martinus. Volgende week treft RKDES de gedoodverfde kampioen in Amstelveen.

De verschillen tussen RKDES en Real Sranang zijn groot. De Amsterdamse ploeg heeft veel oudere spelers in de selectie. Hun jongste speler is 26 jaar terwijl dat bij RKDES de leeftijd van de oudste speler is. Uitschieter is de keeper van Real Sranang, die is maar liefst 51 jaar oud. Anders dan de 45-jarige Edwin van der Sar die dit weekend met Noordwijk een punt pakte, lukte het de Real Sranang-veteraan niet om bepalend te zijn voor zijn ploeg.

Op de ranglijst zijn de verschillen minder groot. Beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd op een gelijk aantal punten. Alleen het doelsaldo was met +7 in RKDES’ voordeel. Een belangrijke wedstrijd tussen de nummers drie en vier van de ranglijst. Met nog zeven wedstrijden te gaan en evenzoveel punten achterstand op Martinus, moest er door DES gewonnen worden om nog enigszins uitzicht te hebben op een kampioenschap. De verliezer zou definitief afhaken.

Verdubbeld
De Kudelstaarters begonnen voortvarend. Al na een minuut stond de 1-0 al op het bord, een vrije trap van Lennart Kok werd verlengd door Jeroen Bakker waarna de bal hoog in het doel vloog. Binnen tien minuten was de marge verdubbeld. Het was Rutger Spaargaren die over rechts de diepte in werd gestuurd en een voorzet gaf die de keeper door zijn handen liet glippen. Maarten van Putten kon eenvoudig de 2-0 binnenlopen. Jammer was het dat Rutger Spaargaren bij zijn voorzet zijn hamstring blesseerde en zich moest laten vervangen door Raymond Baars.

Tegenvaller
Gaandeweg de eerste helft kreeg Real Sranang steeds meer vat op de wedstrijd en creëerde ook enkele goede kansen, RKDES was in deze fase slordig met veel balverlies. De 2-1 was een logisch gevolg van het mindere spel. Een mooie voorzet vanaf links werd bij de tweede paal fraai binnen gekopt. Met deze tegenvaller werd de rust gezocht.

Real Sranang zette RKDES in de tweede helft flink onder druk. De goal viel echter aan de andere kant. Het was een terugspeelbal die de Real Sranang keeper in verlegenheid bracht. De doelman raakte de bal kwijt aan Chiel Kok die hem eenvoudig kon binnen schieten.

RKDES hield het vervolgens achterin potdicht dankzij uitblinkers Michael van Woensel en Rick Burgers. Invaller Lars Winters maakte er met zijn eerste balcontact 4-1 van.