RKDES voelt hete adem Schoten in nek

Er gebeuren plotseling rare dingen in de derde klasse waar RKDES in uitkomt. Waar Blauw Wit al gedegradeerd is, zijn er drie clubs die eveneens moeten vrezen voor een rechtstreeks ticket naar de vierde klasse: DSS, Schoten en RKDES. Tot afgelopen weekend leek Schoten met zes punten achterstand de voor de hand liggende kandidaat te zijn. Maar na de wonderlijke 6-1 winst op koploper VVA/Spartaan kan het zomaar anders zijn. Het worden interessante laatste weken…

RKDES moet zijn hart vasthouden. Zeker na het verlies dit weekend tegen de nummer acht van de ranglijst, Wijk aan Zee. In een matige wedstrijd verloor het team van trainer Koos Abrahamy met 1-4. Als er van een tegenstander van dit bescheiden formaat al zo ruim verloren wordt is het de vraag of het niet gewoon beter is een klasse lager te gaan voetballen. 
 
Ontzetting
De gasten uit Wijk aan Zee domineerden het eerste deel van de eerste helft en kwamen binnen een kwartier op een verdiende 0-1 voorsprong. De thuisclub zette daar in het eerste half uur slechts een klein kansje tegenover. Maarten van Putten schoot net naast. Even later verzuimde Edwin van Maris oog in oog met Wijk aan Zee-doelman Danny Burger zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. De RKDES-spits schoot tot ontzetting van alles wat RKDES was, tegen de doelman aan.
 
Wijk aan Zee was wel slagvaardig. Uit een hoekschop zorgde Thijs Hittema voor een 0-2 ruststand.
 
Scheidsrechter
RKDES kwam iets beter uit de kleedkamer en leek er zowaar een klein offensief te komen. Maar het zat de thuisploeg bepaald niet mee. Nu was het scheidsrechter Verbij die door een blessure de wedstrijd moest stil leggen. In de extra pauze van een half uur werd de leidsman door de DES-verzorgster opgelapt. Met moeite kon hij de wedstrijd vervolgen.
 
Eigen doel
Nadat Jordi Bourgonje een prachtkans om zeep geholpen had, kreeg RKDES hulp van de tegenstander. Matthijs van Hooft kopte de bal uit een corner van Edwin van Maris in eigen doel. Via Lars Winter had de ploeg langszij kunnen komen maar hij kopte in kansrijke positie naast.
 
De laatste vijf minuten liep Wijk aan Zee uit naar een ruimere winst dankzij Thijs Hittema en Matthijs van Hooft, die beiden voor de tweede maal scoorden.
 
Verlammend
Trainer Koos Abrahamy krijgt veel werk te doen om zijn team weer op de rit te krijgen. De voorsprong op Schoten is klein. Het is de vraag of de gedachte dat deze concurrent plots een reuzendoder blijkt te zijn, geen verlammende uitwerking heeft op zijn ploeg. Volgende week mag RKDES op bezoek bij Arsenal. Die staan zevende. Maar dat zegt niks…  
 
Opstelling RKDES:  Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Ivo Lentjes, Justin de Haan, Daimian Veldman, Roy Endhoven, Jordy Bourgonje, Paul Verburg, Maarten van Putten, Edwin van Maris (80e min. Raymond Baars), Daryl Haime (64e min. Lars Winters)
 
Bron: Ad Verburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel