RKDES verwent publiek met winst, niet met doelpunten

Hoewel er voor RKDES niets meer op het spel stond, was het team er op gebrand een goede uitslag neer te zeggen in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Het was het afscheid van het thuispubliek van trainer Hajo Hendriks en van keeper René Jonker.

Tegen Zwanenburg dat nog een kleine kans heeft op nacompetitie voor promotie, gingen de Kudelstaarters er flink tegenaan. Op een voor RKDES-begrippen tamelijk windstil sportpark viel er voor de toeschouwers niet veel te juichen. Slechts een keer bolde het net deze middag. Vroeg in de eerste helft maakte Edwin van Maris de enige treffer.
 
Vanaf de aftrap was de thuisploeg de bovenliggende partij. Onder goede omstandigheden en op een uitstekend bespeelbaar veld, werd het wat veldspel betrof een aantrekkelijk duel. De hoop op veel doelpunten werd aangewakkerd door een goed opgezette aanval op links van Adil Zohri. Zijn afgemeten voorzet werd fraai afgerond door clubtopscorer Edwin van Maris.
 
Koele goalie
Slechts enkele minuten later kregen de bezoekers een uitstekende kans om langszij te komen. Sven Boelsma haakte zijn tegenstander in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Wiedijk niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Er ontstond een interessante confrontatie tussen
Zwanenburg speler Rick van Veen en RKDES keeper René Jonker. Jonker verdedigt volgend seizoen het doel bij de Zwanenburgers en liet zien waarom de tegenstander van vandaag hem zo graag wil hebben. De lange goalie bleef koel, koos de goede hoek en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Jonker voldeed daarmee keurig aan zijn sportieve plicht maar voorkwam daarmee ook indirect een mogelijke promotiekans voor zijn aanstaande club.
 
Overtuigend
RKDES nam na een half uur alweer afscheid van doelpuntenmaker Edwin van Maris die uitviel met een blessure. Voor hem kwam Ivo Lentjes in het veld, terug van een lange blessure. Kansen op een tweede treffer werden voorkomen door de Zwanenburgse doelman Remco van Schagen die zeker twee koppen kleiner is dan de man die hem straks opvolgt maar zeer overtuigend keepte.
 
'Hulp van boven'
In de tweede helft kreeg Zwanenburg opmerkelijke ‘hulp van boven’. De Zwanenburgbaan werd plotsklaps vanaf de zuidkant aangevlogen zodat de vliegtuigen recht over het speelveld van RKDES hun landing inzetten. Na een week vliegtuigvrij te zijn geweest, begon het vliegtuiglawaai dus weer deze middag in Kudelstaart. Het tegengeluid kwam na de wedstrijd van shantykoor ‘De Brulboeien’ die de laatste wedstrijd van een vrolijk tintje kwamen voorzien.
Door de 1-0 winst stijgt RKDES met twee plaatsen naar de 7e plaats.
 
Opstelling RKDES;
René Jonker, Sven Boelsma,Edwin van Maris (33e min. Ivo Lentjes), Richard de Vries, Dani Calmez(90min. Guy Prevoo), Mark Schut, Justin de Haan, Lennart Kok, Adil Zohri (75e min. Maarten van Putten), Roy Endhoven, Bilal Adardor.
 
Bron: Ad Verburg.
 
Foto boven: Hands in het strafschopgebied van Zwanenburg! Maar door wie…?
Foto midden: Het lijkt alsof de bal de kruising in draait, maar Rene Jonker ziet de bal voorlangs vliegen.
Foto onder: Keeper Remco van Schagen is klein van stuk, maar nauwelijks te passeren.
 
Foto's Arjen Vos (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin