RKDES verliest ook van koploper

Voor RKDES breken spannende weken aan. Na de kansloze nederlaag tegen koploper DCG zondagmiddag, komt de ploeg akelig dichtbij de plaatsen die nacompetitie gaan spelen voor behoud van een plek in de Derde klasse. Met maar liefst 5-0 boog de ploeg uit Kudelstaart het hoofd tegen de vermoedelijk aanstaande kampioen. Daarbij eindigde de ploeg de strijd ook nog met tien man.

Op eigen veld met 4-0 verliezen van de ‘nummer laatst’ doet pijn, maar een 5-0 nederlaag tegen de koploper is ook niet echt lekker. In twee opeenvolgende wedstrijden negen tegentreffers incasseren en niet één maal zelf het net weten te vinden is een hard gelach voor het team van Hajo Hendriks.
 
Improviseren
De trainer had door ziekte en blessures wat moeten improviseren. Paul Verburg en Mark Schut werden vervangen door Richard de Vries en Damian Veldman die een ongelukkige middag zou beleven op het kunstgras van de Amsterdammers.
De inzet van RKDES was groot en leverde na een klein half uur een kans op. Edwin van Maris zag zijn niet al te lastige schot door de DCG doelman gestopt. Helaas voor de bezoekers kwam uit de direct hierop volgende tegenaanval de 1-0 voor DCG tot stand. Extra zuur was dat de 2-0 in blessuretijd van de eerste helft gescoord werd.
 
Geel
Na een kwartier spelen liep Damian Veldman voor de tweede maal tegen een gele prent op en mocht het veld ruimen. DCG profiteerde direct en maakt kort hierop de 3-0. De poging om de nederlaag zo klein mogelijk te houden strandde vervolgens vrij snel want het werd ook nog 4-0 en 5-0. Pas in de slotminuut wist RKDES er nog een kans ut te slepen. Een kans, meer was het niet en dus blijft het na bijna 200 minuten voetballen nog altijd wachten op een treffer van eigen makelij.
 
Komende zondag speelt RKDES thuis om 14 uur tegen DSOV
 
Opstelling RKDES;
René Jonker, Sven Boelsma, Richard de Vries, Tarik Bougzir, Lennart Kok, Roy Endhoven, Maarten van Putten (Adil Zohri), Edwin van Maris, Dani Calmez (Bilal Adardor), Damian Veldman, Justin de Haan.
 
Foto: DCG was RKDES vaak te snel af. (foto Jeroen de Kock)
 
(Bron: Ad Verburg en website DCG)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin