RKDES verliest in blessuretijd

Zouden het gelijkspel en het scoren van een doelpunt vorige week, de zwaluw zijn die zomer maakt voor RKDES? Scoren ging de laatste tijd namelijk moeizaam en punten verzamelen evenzo. De uitwedstrijd tegen het Amsterdamse AGB liet zien dat RKDES nog steeds hetzelfde probleem heeft. Er werd met 1-0 verloren. Zuur was dat dit blessuretijd gebeurde.

RKDES had zichzelf een fraaie dienst kunnen bewijzen door de wedstrijd tegen het slechts twee plaatsen hoger staande AGB te winnen. De concurrentie in de degradatiestrijd verloren namelijk ook hun wedstrijden. Bij winst had RKDES wat meer afstand kunnen nemen. Al is de marge met zes punten nog redelijk veilig, de staartclubs houden de Kudelstaarters wel in het vizier. Alleen voor Sporting Martinus lijkt het doek wel definitief te zijn gevallen.

Nauwelijks werk
De eerste helft was bijna niet om aan te zien. Beide doelmannen hadden nauwelijks werk. Pas in de slotfase kreeg het team van Hajo Hendriks de eerste kans. Een voorzet van Adil Zohri, werd door Edwin van Maris maar net naast geschoten. De tweede helft zag het publiek een wat beter RKDES. Vooral de ijverige Edwin van Maris had weinig geluk. Twee maal kwam hij vrij voor de keeper, beide keren won de doelman het duel.

Noodlot
Hoewel de wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende trok de thuisclub aan het langste eind. Het noodlot sloeg uiteindelijk toe in blessuretijd. Na een met geel bestrafte overtreding van Richard de Vries, nam AGB een vrije trap vanaf de linkerkant. In een onoverzichtelijke situatie wist AGB-spits  Kocak Mohammed de bal achter RKDES doelman René Jonker te werken.

Opstelling RKDES: René Jonker, Richard de Vries, Mark Schut, Paul Verburg, Tarik Bougzir (82e min. Maarten van Putten), Roy Endhoven, Justin de Haan, Guy Prevoo (Bilal Adardor), Edwin van Maris, Adil Zohri (78e min. Dani Calmez), Lennart Kok.

Programma 6 april: Nieuw West 1 – RKDES 1, aanvang: 14.00 uur