RKDES verlaat Amsterdam met winst

RKDES kwam afgelopen zondag met een winst terug naar huis vanuit Amsterdam. Tijdens de zevende competitieronde moest de Kudelstaartse club tegen Real Sranang, die een positie boven RKDES stond op de ranglijst.

Na in eerdere wedstrijden in de slotfase punten te hebben laten liggen pakte RKDES deze belangrijke punten zondag wel. Een overwinning met drie doelpunten tegen slechts één tegendoelpunt, waardoor de club naar de vijfde plaats stijgt.

Verhuizingen binnen het team
Door een geblesseerde aanvoerder Roy Endhoven moest er wat verhuisd worden binnen de AFAS/Nieuwendijk-ploeg. Mischa vd Scheur ging naar de achterste lijn, Gijs Lentjes op het middenveld en was er een plaats ingeruimd voor Jeroen Bakker die Frank Brugman uit de basis hield.

Tijdens de eerste helft bleef het (niet aanwezige) scorebord voor beide ploegen op de nul staan, al waren de Amsterdammers in het begin fysiek sterk waardoor de Dessers het lastig hadden. Door een niet goed oplettende scheidsrechter werd een penalty tegen voorkomen en dat terwijl Mischa van de Scheur een aanvaller binnen de zestien meter naar de grond trok.

Meer grip
De tweede helft begon net als vorige week tegen Aalsmeer zeer goed. Bij een uitstekende aanval kwam de bal voor de voeten van Maarten van Putten, maar ook zijn prima schot werd evenzo prima gekeerd door de Real Sranang keeper. Maar uit de daaruit volgende corner was het wel raak en kopte Robin van der Steeg de bal diagonaal in de kruising.

RKDES kreeg de tweede helft steeds meer grip op de snelle behendige mannen uit Amsterdam. Voor de derde keer wist Ivo Lentjes dit seizoen de bal binnen te schieten. Twintig minuten voor tijd kwam Real Sranang toch op 1-2 uit en in de 95ste minuut maakte Jeroen Bakker aan alle onzekerheid een eind door droog raak te knallen. De eindstand werd 1-3.