RKDES verkijkt zich op strijdlustig Diemen

Dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken, weten de voetballers van RKDES na zondag ook. Het onderaan de ranglijst bungelende Diemen heeft de punten hard nodig en deed er alles aan om die vanuit Kudelstaart mee te nemen. Een geslaagde missie. Met maar liefst 1-4 maakte Diemen korte metten met het vooral in de tweede helft slap acterende DES.

In de beginfase van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg ging door waar het de week ervoor tegen Bloemendaal geëindigd was. Toen werd in blessuretijd de winst gepakt. Die kant leek het nu ook op te gaan. Met degelijk spel werden kansen gecreëerd en was de eerste treffer na ruim een half uur spelen een feit. Die ontstond uit een vrije trap van Edwin van Maris. De door Maarten van Putten ingekopte bal werd niet goed verwerkt door de Diemense doelman waarna Richard de Vries eenvoudig van dichtbij de openingstreffer kin binnen tikken. Nog geen halve minuut kon de thuisploeg en het eigen publiek genieten van deze voorsprong. Goed en wel uitgejuicht lag de bal alweer in het doel. Het doel van DES wel te verstaan. Een moment van onoplettendheid en 'des'organisatie.

Na rust werd het voetbal van de Kudelstaarters er niet beter op. De 1-2 had een zweem van buitenspel maar aan de voorsprong viel niets af te dingen. De bezoeker speelden gretig en voelden dat er iets te halen viel. De 1-3 was een schot van afstand waarop doelman Rene Jonker zich verkeek en de 1-4 kwam in blessuretijd tot stand. Het enige wapenfeit wat DES er tegenover kon stellen was een schot op de paal. Komende zondag is RKDES vrij. Op 9 maart speelt het team uit tegen DCG RKSV.

Opstelling RKDES: René Jonker, Lennart Kok (46e min. Damian Veldman), Sven Boelsma, Mark Schut, Paul Verburg ( 64e min. Bilal Adardor), Tarik Bougzir, Richard de Vries, Roy Endhoven, Maarten van Putten, Edwin van Maris, Dani Calmez (79e min. Bilal Adardor).

Bron: Ad Verburg