RKDES streeft Aalsmeer voorbij

Na een stormachtig en nat voetbalweekend ziet de ranglijst in de vierde klasse E bij de zondagvoetballers er plotseling heel anders uit. Doordat RKDES met 0-4 van DIOS won en FC Aalsmeer gelijk speelde bij Sporting Martinus, gaan de Kudelstaarters FCA voorbij. De clubs staan respectievelijk vierde en vijfde. Aalsmeer heeft nog wel een wedstrijd in te halen.

RKDES is lekker op dreef de laatste weken. Drie wedstrijden op rij werden gewonnen met 10 doelpunten voor en niet eentje tegen. Dat brengt de Kudelstaarters op de bovenste plaats in de tweede periode.

Te klein
In Nieuw-Vennep waren de omstandigheden uitermate beroerd. Niet alleen de storm en regen maakte het een treurige vertoning, ook het verouderde kunstgrasveld werkte niet mee. Op het platte kunstgras bleef de bal maar rollen. Er was nauwelijks controle mogelijk. Toch was al snel duidelijk dat de laag geklasseerde thuisclub een maatje te klein was voor het in de ‘winning mood’ verkerende RKDES.
Warme douche
De eerste helft telde drie doelpunten. Gescoord door Maarten van Putten, Robin van der Steeg en Lennart Kok, die van een meter of 20 doeltreffend uithaalde.

De tweede helft viel er niet veel te genieten. Er kwam nog een treffer bij uit een vrije trap maar scheidsrechter Kucukerbir blies na 90 minuten en 6 seconden af om een lekkere warme douche op te kunnen zoeken.

Uitstekend
FC Aalsmeer hield, op bezoek bij onbetwiste koploper Sporting Martinus, een knap punt over aan deze wedstrijd. De Amstelveners hadden dit seizoen slechts één keer eerder gelijk gespeeld en verder alles gewonnen. FC Aalsmeer gaf uitstekend partij, stond lange tijd met 1-0 achter maar verdiende toch een punt. Vlak voor tijd scoorde Lennart Eberharter de gelijkmaker.

Komende zondag wordt het lastig kiezen voor de neutrale voetballiefhebber. Zowel RKDES (tegen Ankaraspor) als FC Aalsmeer (Real Sranang) spelen om 14.00 uur hun thuiswedstrijd.

Bron: Eppo Buskermolen

Foto's: wedstrijdbeelden van Sporting Martinus-FC Aalsmeer. (foto's Jaap Maars)