RKDES richt pijlen op duurzaamheid

Ledverlichting rond het eerste veld, zonnecellen op het dak. Als er één ding duidelijk werd uit de speech van RKDES-voorzitter Frans Kuipers, was het wel dat de club doelen stelt richting duurzaamheid. De handen gingen op elkaar toen Kuipers aangaf dat trainer Jesse Donker zijn contract met een jaar verlengd had.
 
Voor vele DES-leden was het een lang dagje zondag. Vanaf de ochtend was er een puzzelrit gepland. Geheel volgens traditie van de Kudelstaartse club. Volgens de deelnemers kundig georganiseerd door het trio Anita, Aad en Eppo Buskermolen. De puzzelaars hadden veel om over na te praten tijdens de opvolgende receptie.
 
Rubberkorrels
Bitterballen, bubbels, bier en gezelligheid vulden het tweede deel van de middag. En Frans Kuipers met zijn nieuwjaarstoespraak waarin hij vertelde blij te zijn met de onderzoeksresultaten van het RIVM waaruit gebleken is dat het gevaar voor de gezondheid rondom de rubberkorrels op het kunstgras verwaarloosbaar is. “Alles is goed in de huidige norm,” sprak Kuipers, “Toch blijven we verdere ontwikkelingen volgen en samen met ESA en gemeente kijken hoe dat verder verloopt. We hopen dat het hierbij blijft.” 
 
Vernieuwing
Een korte vooruitblik naar 2017 laat volgens de voorzitter zien dat er dit jaar ledverlichting komt op het eerste veld omdat de huidige lampen al enige tijd half vol water blijken te staan. Er is duidelijk vernieuwing nodig op het 17 jaar oude sportpark. In dat licht wordt er ook onderzocht of het rendabel is om zonnepanelen te laten plaatsen. “Lastig hierbij is dat er in de zomer zon is en dat we dan geen energie nodig hebben en in de winter hebben we het wel nodig maar is er geen zon.”
 
Applaus
Ook gaat de club verder met het project OBC (Opleiden Binnen de Club) voor trainers en kader. Dit om het groeiende aantal leden van zowel de hand- als voetbalafdeling te kunnen blijven bedienen.
 
De mededeling dat hoofdtrainer Jesse Donker tussentijds zijn contract met een jaar heeft verlengd, zorgde voor applaus. “We zijn zeer tevreden over zijn functioneren en willen op de ingeslagen weg voortbouwen,” aldus Kuipers.
 
Linksbuiten
Donker zelf, bescheiden aan de zijkant (“linksbuiten” volgens Kuipers) van de feestelijkheden opgesteld, gaf na afloop van het officiele gedeelte aan dat hij het naar zijn zin heeft bij de club en potentie ziet in het elftal dat bovenin de vierde klasse meedraait. “We hebben een paar wedstrijden pech gehad en de start was niet best maar de tweede seizoenshelft zie ik vol vertrouwen tegemoet,” aldus de uit de regio Utrecht afkomstige oefenmeester.
 
Foto's: Frans Kuipers spreekt de leden toe, een luisterend oor bij de aanwezigen, trainer Jesse Donker. Foto's Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin