RKDES raakt koppositie kwijt, zeperd Aalsmeer tegen KDO

Drukte voor het doel van ESTO

Door Matthijs Bos: Dit weekend slechts twee wedstrijden van de plaatselijke voetbalclubs want FC Aalsmeer Zaterdag was vrij. Voor zowel RKDES als Aalsmeer Zondag was het geen prettig weekend, beide teams verloren met dezelfde cijfers.

De Kudelstaarters speelden op eigen terrein een belangrijke wedstrijd tegen ESTO uit Bodegraven. Bij winst zou DES zijn koppositie in 3A verstevigen. Maar door een 2-3 verliesmmoest DES die felbegeerde plek nu overlaten aan Soccer Boys. Geheel onverdiend was de nederlaag niet al kwam RKDES vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong dankzij spits Rick Verkuijl die mocht aantekenen voor de 1-0 na een goede voorbereidende actie van Mike van den Bergen. Een kwartier voor rust werd na knullig verdedigen van DES de 1-1 op het scorebord gezet. Na de pauze liep het echter compleet in de soep voor de Kudelstaarters. Halverwege de tweede helft werd de 1-2 ingeschoten, en niet veel later volgde de 1-3. Zeven minuten voor tijd kopte Mano van Veen RKDES nog terug tot 2-3 maar dat was niet genoeg. Hiermee zijn de kansen op de eerste periodetitel zo goed als verkeken voor de Kudelstaarters. Koploper Soccer Boys staat namelijk drie punten voor en heeft een beter doelsaldo. Volgende week kan DES zich weer in de top drie knokken uit bij Altior.

Teleurstelling en vreugde lagen zondag dicht bij elkaar in De Kwakel

Mis in de slotseconden
Als je dacht dat RKDES een pijnlijk weekend had, dan is de voetbalzondag van Aalsmeer zondag de overtreffende trap daarvan. Na knap terug gekomen te zijn van een 2-0 achterstand uit bij KDO in De Kwakel, ging het toch mis voor de jonge selectie van Bas Groenveld. Halverwege de eerste helft stond KDO al op een 2-0 voorsprong maar door goals van Joost Ezink en Dave Leenders kwam Aalsmeer in de tweede helft op gelijke hoogte. In de slotseconden wist KDO toch de winst naar zich toe te trekken. Door dit verlies staat Aalsmeer samen met APWC nog steeds op nul punten in 3C. Volgende week speelt Aalsmeer op eigen terrein tegen Roda ’46.

(Bron Voetbal in Aalsmeer, foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Meer voor Fietsen)