RKDES pas in tweede helft bij de les

In een meer spannende dan goede wedstrijd deelde RKDES gisteren de punten met Zwanenburg. Gezien het wedstrijdbeeld was het 1-1 gelijkspel een terechte uitslag maar om uit de degradatiezone te komen, hadden de Kudelstaarters moeten winnen. RKDES blijft samen met Zwanenburg op de voorlaatste plaats staan in de derde klasse C. Het gestaakte en vorige week afgelaste duel met Bloemendaal is nog niet in de stand opgenomen.

Voor Zwanenburgdoelman René Jonker was het een weerzien met de club waarvan hij vorig jaar het doel verdedigde. De lange goalie leek zich prima thuis te voelen tussen de Kudelstaartse doelpalen en speelde verdienstelijk.

Kogelhard
RKDES had gisteren ook zomaar kunnen verliezen. De thuisploeg begon zwak aan de eerste helft en had geluk dat Zwanenburg het overwicht niet uitdrukte in meer treffers dan die ene die een kwartier voor rust viel. Keeper Jeremaih Veldman kreeg een kogelharde vrije trap niet onder controle waarna Zwanenburger Koen Pels eenvoudig kon binnen tikken. RKDES-trainer Koos Abrahamy was verbijsterd over de apathie van zijn verdedigers. Ze stonden erbij en keken ernaar.

Speldenprikjes
Pas kort voor rust kon de thuisploeg de ruim 100 toeschouwers verblijden met een behoorlijke aanval. Aanvoerder Roy Endhoven schoot kort na elkaar zowel een paar centimeters over als naast het doel. Het waren speldenprikjes die hoop gaven voor een betere tweede helft.

Penibel
Die kwam er ook. Het moet in de kleedkamer flink geknetterd hebben want na de rust stond er een herboren elftal in het veld. Alsof de penibele stand op de ranglijst nu pas tot de manschappen was doorgedrongen. Mocht de club aan het einde van het seizoen degraderen, dan zou de wedstrijd van vandaag daarin bepalend kunnen zijn.

Flits
Met Lennart Kok en Daryl Haime werd er meer druk gezet op het vijandelijke doel. Rechtsbuiten Haime versierde een vrije trap aan de rechterkant. Haime zette voor op Justin de Haan, die de bal zo hard raakte dat Jonker hem als een flits in de korte hoek zag passeren. Door de kracht van de inslag veerde de metalen ring van het doelnet een halve meter op.

Pech
Na deze treffer steeg de amusementswaarde met grote stappen. Er kwamen kansen aan beide kanten. RKDES mocht niet mopperen toen de gevloerde linksbuiten van Zwanenburg geen penalty opleverde. Evenmin toen de spits een vrije kans in de handen van Veldman volleerde. RKDES daarentegen had de pech dat de bal na een fraaie aanval via Justin de Haan en de paal terug het veld in rolde waarna Lennart kok de bal net naast de kruising mikte.

Opstootje
In de slotfase werd Abrahamy na een opstootje met een Zwanenburgse speler door de scheidsrechter achter de hekken gestuurd. Beide teams konden leven met de puntendeling, maar hadden vanwege de gemiste kansen toch op meer gehoopt.

Bron: Voetbal in Aalsmeer

Foto's: boven: Doelman Jonker hoort de bal van Justin de Haan alleen maar fluiten.
Onder: in de slotfase schiet Lennart Kok (niet zichtbaar) de bal rakelings naast de kruising. Fotos Arjen Vos (AV), zie ook de gallery.