RKDES pakt zeer welkom punt

De wedstrijd tegen Bloemendaal kon ditmaal helemaal uitgevoetbald worden. De herinnering aan de gestaakte thuiswedstrijd en het kwartiertje wat later ingehaald moest worden lag nog vers in het geheugen, maar speelde zondagmiddag geen rol. Blij waren de Kudelstaarters met een puntje. Dankzij het verlies van degradatieconcurrent Schoten, over twee weken de tegenstander, werd het toch een fijne voetbalmiddag voor rood-zwart.

Blauw-wit, stijf onderaan bungelend in de derde klasse C en al vrijwel zeker van degradatie, beleefde met de 1-10 nederlaag op eigen veld tegen Roda'23 een dramatische zondag. RKDES had daar echter geen boodschap aan en moest op het hobbelige en winderige veld in Bloemendaal flink aan de bak. Na een half uur kwam DES op voorsprong dankzij een mooi binnen gekopte corner van Roy Endhoven. Enkele minuten later kwam Bloemendaal op gelijke hoogte door een vrije trap.

Ondanks het feit dat RKDES de tweede helft het windje in de rug had, kon het niet echt gevaarlijk worden. Maar ook van Bloemendaal ging weinig dreiging uit zodat er aan de score niets meer veranderde.

Bron: Voetbal in Aalsmeer