RKDES pakt drie welkome punten

Tegen staartclub Nieuw West pakte RKDES zondag de volle buit. Met de 1-3 winst op vreemde bodem werd een duidelijke stap gezet voor lijfsbehoud in de derde klasse. Komende zondag kan dat definitief worden als ook de thuiswedstrijd tegen laagvlieger DSS in winst wordt omgezet.

De Kudelstaarters waren het aan hun stand verplicht om van Nieuw West te winnen. Maar het had de laatste wedstrijden bepaald niet meegezeten. Scoren lukte niet of nauwelijks en er werden te veel wedstrijden onnodig verloren. Maar met het einde van de competitie in zicht lijkt RKDES nu in elk geval vrij van degradatiezorgen. De club staat zesde van onderen met een voorsprong van negen punten op de twee plekken die voor nacompetitie in aanmerking komen.

Slecht veld
Zonder de geschorste Richard de Vries maar wel weer met de van een schorsing terug gekomen Damian Veldman, begon RKDES aan de uitwedstrijd. Het slechte veld maakte goed combinatiespel haast onmogelijk. De Kudelstaartse ploeg kreeg gaande weg de eerste helft kreeg meer vat op het spel. De eerste kleine kansjes waren vooral pogingen van afstand.

Kleedkamer
Na een goed half uur kwam RKDES op voorsprong. Een vrije trap van links werd door Edwin van Maris voor het vijandelijk doel geslingerd waar Roy Endhoven de bal al koppend panklaar legde voor de instormende Justin de Haan. Met 0-1 werd de kleedkamer opgezocht.
Nieuw West kwam daar beter uit dan ‘DES’ want al snel was de stand alweer gelijk. De Kudelstaarters mochten van geluk spreken dat ze niet achter kwamen want er werden verschillende doelrijpe kansen gemist.

Met hard werken kwam RKDES onder de druk van de tegenstander vandaan en dat had snel resultaat. Maarten van Putten stelde Sven Boelsma in staat om koppend de 1-2 te maken. Van Putten scoorde zelf de 1-3 in blessuretijd.