RKDES op stoom, FCA in mineur

Anderhalve maand zonder voetbal pakte voor de Kudelstaartse voetballers beter uit dan voor de Aalsmeerse. RKDES maakte gisteren korte metten met Nautilus met wie het nog een appeltje te schillen had. FC Aalsmeer schoot een bok door thuis met 0-1 te verliezen van het laag geklasseerde De Germaan/Eland.

RKDES zet de goede reeks van voor de winterstop voort. Toen wist de ploeg vijf wedstrijden achter elkaar te winnen. Daar is nu nummer zes aan toegevoegd. Dankzij de 4-0 winst staat DES bovenaan in de tweede periode met 18 punten uit zes wedstrijden.
 
Volwassener
De uitwedstrijd tegen het Amstelveense Nautilus lag bij de meesten nog vers in het geheugen. Door een vreemde beslissing van de scheidsrechter eindigde de wedstrijd in een gelijkspel in plaats van een overwinning. Zondag liet RKDES zien dat het volwassener geworden is en de wedstrijd tegen een mindere tegenstander als Nautilus eerder beslist.
 
Verdediging
De kracht van DES zit hem voor een belangrijk deel in de verdediging. De laatste linie onder leiding van Chiel Kok en Ivo Lentjes geeft weinig weg. En anders staat keeper Tijn Kraak op de juiste plaats om een aanval onschadelijk te maken. In de laatste zes wedstrijden moest de verdediging slechts één tegengoal incasseren.
 
Scoren ging de ploeg ook eenvoudig af. Nog voor rust werd de wedstrijd beslist doordat DES drie maal scoorde. Michael van Woensel, Raymond Baars en Roy Endhoven zorgden voor de veilige marge. Ietwat geflatteerd misschien omdat de ploegen elkaar voetballend wel aardig in evenwicht hielden.
 
Publiek genoot
In de tweede helft kwamen de Kudelstaarters goed weg toen een zondagschot vanaf de middenlijn op de paal van het DES-doel belandde. Een opmerkelijk kunststukje van Nautilus. Het publiek genoot ook van de verrichtingen van Rutger Spaargaren. Het jeugdige talent overvleugelde op de rechterflank keer op keer zijn directe tegenstander. Daarbij zorgde hij er met een bekeken voorzet voor dat Lars Winters de 4-0 kon binnenkoppen.
 
RKDES heeft stilletjes de derde positie ingenomen met twee punten achterstand op koploper Martinus.

FC Aalsmeer Zondag beleeft valse (her)start

De terugkeer op het oude nest bracht FC Aalsmeer Zondag weinig goeds. Voor de winterstop speelde de ploeg vanwege werkzaamheden aan het eigen sportpark aan de Dreef. Nu de kleedkamers en kantine zijn opgeleverd, is de Beethovenlaan weer de thuishaven. Misschien dat de ploeg zich hier nog niet thuis voelt of dat de boodschap dat het contract van trainer Erwin Mönnich niet verlengd wordt, een rol speelde. Feit is dat FC Aalsmeer maar weinig liet zien op de kunstgrasmat.
 
Bekeken schot
Waar iedereen rekening hield met een brilstand en daarbij horende puntendeling, ging De Germaan er vlak voor tijd toch met de winst vandoor. Een bekeken schot van een meter of elf werd langs keeper Jeremiah Veldman geprikt. Aalsmeer staat er met een vijfde plek en zes punten achterstand op koploper Martinus niet heel beroerd voor. Het spel moet wel beter om nog een rol van betekenis te gaan spelen.
 
Komende zondag speelt RKDES thuis tegen nummer vier NFC en mag FC Aalsmeer in Amstelveen nummer elf Nautilus proberen te bedwingen.
 
Bron: Eppo Buskermolen (RKDES), Voetbalinaalsmeer.nl (FC Aalsmeer)
 
Foto’s: wedstrijdbeelden van FC Aalsmeer tegen De Germaan. Foto’s Jaap Maars.
 
– advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin