RKDES onderuit in eerste duel

De voetballers van RKDES zijn dit jaar ingedeeld in de Vierde Klasse West 2, hetgeen betekent dat er gevoetbald moet worden tegen tamelijk onbekende Zuidhollandse clubs. De aftrap was gisteren in en tegen het Delftse Delfia. Erg gelukkig waren de Kudelstaarters niet. Met een 5-3 nederlaag delfden zij het onderspit.

De formatie van RKDES is dit seizoen weer flink veranderd. Mischa van der Scheur, Chiel Kok, Tijn Kraak en Michael van Woensel zijn gestopt met voetballen, nieuwe spelers als Stan Eveleens op doel, Joey Pothoff centraal achterin, Mano van Veen op het middenveld en Rick Verkuijl in de spits vullen de selectie aan. Een uitdaging voor trainer Jesse Donker om al die jeugdige spelers in te passen. Ook nieuw in de selectie is Indy van Koert die van Aalsmeer-zaterdag is overgekomen.

Aanvoerder Roy Endhoven hopen we over twee weken weer binnen de lijnen te zien hij is nog steeds niet fit na zijn middenvoetsbeen breuk van vorig seizoen.

RKDES begon voortvarend en nam brutaal een voorsprong. Rick Verkuijl krulde bal eerst fraai in de bovenhoek en daarna was hij er snel bij om een vrije trap van Ivo Lentjes in de rebound te verzilveren. Met 1-2 voor DES werd gerust.

In de tweede helft werd RKDES echter overlopen door de Delftenaren die uitliepen naar een 4-2 voorsprong. Indy van Koert deed van dichtbij nog iets terug maar het slotakkoord was voor Delfia dat vlak voor de tijd de wedstrijd definitief besliste.

Bron: Eppo Buskermolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel