RKDES nog dieper in problemen

Het lukt RKDES zondag niet om het verschil in punten met de hoger staande clubs te nivelleren. In en tegen het vier punten hoger staande Wijk aan Zee verloren de Kudelstaartsers met 3-2. In plaats van het verschil terug te brengen tot een punt werd het gat met zeven punten zorgwekkend groter. RKDES staat voorlaatste in de derde klasse.

Wijk aan Zee kwam al snel op voorsprong. Dertien minuten na het begin van de wedstrijd lag de bal achter keeper Veldman na onhandig handelen van de Kudelstaartse verdediging. Daardoor was het team van coach Abrahamy even van slag. Na een prachtig opgezette aanval over links gaf Paul Verburg de bal met veel gevoel voor op Edwin van Maris die verwoestend uithaalde en de gelijkmaker op het scorebord zette.

Buitenkansje
Hoewel het spel de tweede helft niet geweldig was, kwam RKDES toch verrassend op voorsprong. Scheidsrechter Zilverberg legde de bal op de stip, toen RKDES aanvaller Jordy Bourgonje vanachter werd aangetikt. Dit buitenkansje werd benut door Ivo Lentjes.

Blunders
RKDES, niet gewend aan het verdedigen van een voorsprong, wist er ook nu niet goed raad mee. Er werd veel balverlies geleden doordat vooral de lange bal werd gehanteerd. Wijk aan Zee rook haar kansen en kantelde binnen drie minuten de wedstrijd na blunders bij DES. In de 65e minuut liepen Ivo Lentjes en Daimian Veldman elkaar dusdanig in de weg dat Robert Schram eenvoudig kon binnen schieten. Drie minuten later was het weer raak na opnieuw verdedigend geklungel.

Aanmodderen
RKDES bleef aanmodderen in dit degradatieduel. Het team had nog de pech dat een handsbal in het 16-meter gebied van Wijk aan Zee niet gezien werd door de scheidsrechter. Kansen op een gelijkmaker kwamen er niet meer zodat RKDES afdroop op deze sombere decemberzondag.

Komende zondag speelt RKDES thuis om 14 uur de nog 15 resterende minuten tegen Bloemendaal

Opstelling RKDES:Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Damian Veldman, Ivo Lentjes, Paul Verburg (30e min. Kevin Boelsma), Roy Endhoven, Jordy Bourgonje (88e min. Mischa v.d. Scheur), Lennart Kok, Maarten van Putten, Edwin van Maris, Daryl Haime (66e min. Sven Boelsma).

Bron: Ad Verburg