RKDES neemt geen afstand van Arsenal

De Kudelstaartse voetballers hebben een mooie gelegenheid om een plekje op de ranglijst te klimmen voorbij laten gaan. Achter het Olympisch Stadion werd tegen Arsenal een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. Toch kwam de thuisploeg nog langszij. Door de puntendeling bleef de ranglijst zoals hij is. Had RKDES gewonnen dan was het twee plaatsen geklommen. Nu blijft de club negende staan.

De wedstrijd was zondagmiddag goed en wel begonnen of  RKDES stond al op achterstand. In de zesde minuut nam Arsenal een vrije trap op de helft van RKDES. Door protesten van de Kudelstaarters was de organisatie even zoek zodat Arsenal slim kon profiteren en de 1-0 kon maken. Voor rust scoorde DES de verdiende gelijkmaker dankzij invaller Guy Prevoo.
 
Weggevertje
De tweede helft ging tamelijk gelijk op. De beste kans was voor Edwin van Maris die echter oog in oog met de Arsenal keeper faalde. Hij maakte de gemiste kans goed door een kwartier voor tijd vanaf 16 meter fraai raak te krullen. De gelijkmaker die kort daarop volgde was een weggevertje. De DES-defensie keek toe hoe Arsenal-aanvaller Raymond Alexandre het strafschopgebied door slalomde en keeper Rene Jonker passeerde.
 
Op 4 mei speelt RKDES om 14 uur thuis tegen nummer drie Zwanenburg.
 
Opstelling RKDES
René Jonker, Lennart Kok (63e min. Ivo Lentjes), Sven Boelsma, Paul Verburg (37e min. Guy Prevoo), Justin de Haan, Dani Calmez, Roy Endhoven, Maarten van Putten, Edwin van Maris, Adit Zohri (76e min. Wilbert Klijmij), Mark Schut.
 
Bron: Ad Verburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel