RKDES nadert gevarenzone

Na de winterstop snakt RKDES naar een overwinning. De Kudelstaarters zijn nog altijd niet in goeden doen. Ook tegen VVA/Spartaan lukte het niet. In de matige eerste helft liep het team van Hajo Hendriks tegen een tegentreffer aan die aan het einde van de wedstrijd beslissend bleek te zijn. Door het 0-1 verlies zakt RKDES naar de onderste helft van de ranglijst.

Opnieuw liet Hendriks twee van zijn vaste waarden uit de basisopstelling. Topscoorder Edwin van Maris en Justin de Haan begonnen op de bank. Vanaf het begin van de wedstrijd kwamen de Kudelstaarters er niet aan te pas tegen de bezoekers, die aan een sterke reeks bezig zijn. RKDES mocht van geluk spreken dat de Amsterdammers slordig waren in de afwerking. In de 40ste minuut kwam de dik verdiende voorsprong tot stand doordat Evert van den Linde de afvallende bal op zijn slof nam. Bij de Kudelstaarters lukte er deze middag maar vrij weinig. Te veel leverde het de bal bij de tegenstander in. Het was dat doelman René Jonker in goede vorm stak, anders hadden de bezoekers meer afstand genomen.

Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg RKDES pas haar eerste kans. Dani Calmez, geheel vrij staand voor keeper Marcel Ons, wilde het veel te mooi doen en zag zijn slappe inzet in de handen van de doelman belanden.

Buitenkant paal
De tweede helft gaf een beter RKDES te zien. De wedstrijd kwam meer in evenwicht, echter zonder grote kansen. Hajo Hendriks bracht Justin de Haan en Edwin van Maris in voor de niet goed in de wedstrijd zittende Dani Calmez en Bilal Adardor. Dat bleek een goede keus, want hierdoor ging het beter lopen. Van Maris liet een aantal keren zien dat hij veel klasse in huis heeft en Justin de Haan bracht meer power in het team. De enige kans om nog een punt aan de wedstrijd over te houden kwam voor rekening van Maarten van Putten. Zijn inzet raakte de buitenkant van de paal.

De Kudelstaarters hebben in deze fase van de competitie een overwinning nodig om niet in acuut degradatiegevaar te komen. Over twee weken kan RKDES laten zien wat het waard is in de uitwedstrijd tegen Bloemendaal.

Bron: Ad Verburg