RKDES maakt zich op voor nacompetitie

RKDES ging zondag op bezoek bij Geinburgia in Amsterdam. Geinburgia staat voorlaatste, RKDES kan geen kampioen meer worden. Er zijn dus geen grote belangen meer. Sporting Martinus pakte dit weekend de titel, De Kudelstaarters staan op de tweede plaats en hebben een periodetitel. RKDES deed wat het aan haar stand verplicht was, en won in een matige wedstrijd met 1-2 .

Zwak begin
Trainer Jesse Donker moest het doen zonder twee belangrijke spelers, Chiel Kok en Roy Enthoven konden niet spelen. Wel stonden twee junioren in de basis namelijk Daan Duizendstra en Mano van Veen. De eerste helft kenmerkte zich met een veel sterker RKDES. Het enorme overwicht werd niet beloond in doelpunten. Al kreeg RKDES in de beginfase een aantal kansen via Lars Winters en Gijs Lentjes. Daan Duizendstra speelde een lekkere wedstrijd, de speler speelde met lef. Ondanks het betere spel toch 0-0 na de eerste helft.

De tweede helft was niet veel beter, Geinburgia kwam in de zevenenveertigste minuut zelfs op voorsprong, vanuit een corner werd de 1-0 gescoord door Geinburgia speler Eyarman Karim. RKDES was het even helemaal kwijt maar toen werd Maarten van Putten neergelegd binnen de zestien. De daaropvolgende penalty werd gemaakt door Ivo Lentjes. Na deze 1-1 kreeg Geinburgia nog een enorme kans, maar tot opluchting van alles wat RKDES heet ging de bal naast.

Toch winst
In de vijfenzeventigste minuut was het uitblinker Daan Duizendstra die de bal perfect voorzette voor de opgekomen Lars Winters, toch 1-2 voor de Kudelstaarters. Donker bracht ook nog twee talentvolle junioren in, Novell Elhadji en Dennis Pronk pakte hun minuten mee.

De 1-2 overwinning was wel verdiend, maar trainer Jesse Donker zal nog  veel werk moeten verzetten om van de nacompetitie een succes te maken. De volgende pot is tegen Ankaraspor op 8 mei om 14.30.