RKDES kruipt te laat uit zijn schulp

Het verschil tussen de kop van de derde klasse C en de staartploegen kwam duidelijk tot uiting in de wedstrijd die RKDES zondag speelde tegen AGB. De Amsterdamse ploeg bezet de tweede plaats. Slechts één punt achterstand van koploper ZSGO/WMS. RKDES bivakkeert met drie andere clubs onderaan de ranglijst. Als RKDES de schroom eerder van zich afgeworpen had, zou er mogelijk meer in hebben gezeten dan de 2-0 nederlaag. Overigens meldde de KNVB dit weekend dat RKDES geen schuld heeft aan het op 5 oktober gestaakte duel met Bloemendaal.

AGB begon zondag voortvarend. Binnen vijf minuten doemde de thuisclub al twee keer uiterst gevaarlijk op voor het DES-doel dat verdedigd werd door Jeremiah Veldman. Gebrek aan scherpte in de AGB-voorhoede hield de ploegen op 0-0.

Schulp
De Kudelstaarters hadden veel te veel ontzag voor het favoriete AGB. Pas na een half uur kroop de ploeg van Koos Abrahamy wat uit zijn schulp en kreeg het de eerste kans. Uit een corner schoot Ivo Lentjes maar net naast. Kort daarop was het voor de thuisclub wel raak toen AGB een aanval doeltreffend afrondde.

Rode kaart
Drie minuten na rust besliste AGB de wedstrijd door een vrije trap fraai in de bovenhoek te mikken. Na een dubbele wissel, Verburg en Haime voor Van de Scheur en Van Maris, gooide RKDES de schroom van zich af en begon toen pas vrijuit te voetballen. Dat resulteerde in een rode kaart voor een AGB-speler en een steeds dreigender RKDES. Er werden in de man-meer-situatie de nodige kansen gecreëerd maar zoals vaker dit seizoen bleek scoren een vaardigheid waar vaker op getraind mag worden. Slechts 12 keer vond RKDES dit seizoen het net.

Zondag 23 november speelt RKDES om 14 uur thuis tegen Zwanenburg.

Opstelling RKDES: Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Kevin Boelsma, Ivo Lentjes, Daimian Veldman, Roy Endhoven,  Misha van der Scheur (49e min. Paul Verburg), Dani Calmez (75e min. Raymond Baars), Justin de Haan, Lennart Kok, Edwin van Maris (49e min. Daryl Haime).

Bron: Ad Verburg

RKDES niet schuldig aan gestaakt duel

Dit weekend maakte de KNVB bekend dat RKDES niet schuldig is bevonden aan het gestaakte thuisduel tegen Bloemendaal. Op 5 oktober hield scheidsrechter Floor het in de tweede helft voor gezien. Hij zei zich geïntimideerd te voelen door spelers en supporters van de thuisclub. Volgens de KNVB is er geen bewijs dat RKDES schuldig maakt aan het staken van het duel waarin de bezoekers met 2-3 leidden. Wanneer het laatste kwartier wordt uitgespeeld is nog niet bekend. Voor bestuurslid Richard Buskermolen kwam de beslissing van de KNVB niet onverwacht. “Het was ons volstrekt onduidelijk waarom hij de wedstrijd staakte,” vertelt hij op voetbalinaalsmeer.